Concert

Finalitza la restauració de l'orgue de l'església del Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Es tracta d'un dels tres únics orgues de Catalunya que van sobreviure a la Guerra Civil

Orgue de l’església del Parc Sanitari Sant Joan de Déu a Sant Boi del Llobregat.

Orgue de l’església del Parc Sanitari Sant Joan de Déu a Sant Boi del Llobregat. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'organista Juan de la Rubia tornarà a fer sonar l'orgue de l'església del Parc Sanitari Sant Joan de Déu a Sant Boi del Llobregat aquest dissabte, 17 de març (19 h), després d'haver sigut sotmès a un procés de restauració de vuit mesos. Es tracta d'un instrument de 1929 i un dels tres únics orgues de Catalunya que van sobreviure els atacs de la Guerra Civil.

El procés de restauració, dut a terme pel mestre Gerhard Grenzing, no ha afectat l'esperit original de l'orgue, que es trobava en estat molt precari, ni li ha produït cap transformació significativa, més enllà de l'extracció i la separació de la consola, que ja s'havia fet prèviament. Tots els treballs per portar-la a terme i la seva harmonització s'han realitzat seguint l'estètica original de l'instrument, i sense afectar la seva sonoritat.

Juan de la Rubia actualment és l'organista titular de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, professor de l'Esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya) i, des de 2002, membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Aquest organista també és un dels intèrprets més guardonats de la seva generació, destaca: el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya i el premi El Primer Palau, concedit pel Palau de la Música Catalana.

Notícies relacionades

Aquest concert d'orgue de Juan de la Rubia s'emmarca dins de la Jornada Obrim el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, una jornada de portes obertes tant per a professionals del centre com per a la ciutadania que s'iniciarà una hora abans (18 h). Durant la jornada, els assistents podran disfrutar d'un berenar solidari i d'una petita xerrada històrica sobre el lloc.

Més notícies de Sant Boi