Quatre ajuntaments catalans reclamen a Foment que es reobri l'accés a Sant Boi des de la C-245

Les alcaldesses entregaran personalment una carta conjunta a la Delegació del Govern a Catalunya en què demanaran que es resolgui la situació abans que comenci el curs escolar

La missiva, que critica la falta de compromís del Ministeri, també anirà firmada per la Generalitat i la Diputació de Barcelona

La reunió de les alcaldesses i l’alcalde dels consistoris signants.

La reunió de les alcaldesses i l’alcalde dels consistoris signants.

2
Es llegeix en minuts
MANUEL ARENAS / SANT BOI DE LLOBREGAT

Les alcaldesses de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, i Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, i l'alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig, entregaran aquest dijous al migdia a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya una carta conjunta dirigida al ministre de Foment, Íñigo de la Serna. 

L'escrit plantejarà l'exigència que, abans de l'inici del curs escolar, quedi resolta la situació de provisionalitat dels accessos a Sant Boi, en vista de la impossibilitat de reprendre en un termini de temps raonable les obres de la variant de la C-245. Els ajuntaments reclamen així la reobertura del vial d'accés a Sant Boi des de la C-245, d'acord amb el compromís adoptat amb els municipis pel Ministeri de Foment.

FIRMA DE JOSEP RULL

La carta dels ajuntaments catalans també comptarà amb la firma del conseller Josep Rull, amb qui les alcaldesses i l'alcalde es reuniran a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat aquest mateix dijous, i del diputat d'Infraestructures Urbanes i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega.

El dia 30 de juny finalitzava el termini per trobar una solució a la paralització de les obres de la variant. "Però la solució no ha arribat: el Ministeri de Foment haurà de rescindir el contracte amb l'empresa adjudicatària, Isolux-Corsán (en situació de concurs de creditors) i iniciar un nou procés de licitació", reclama l'Ajuntament de Sant Boi.

SENSE SENYALS DE COMPROMÍS

En una nota de premsa, l'Ajuntament de Sant Boi recorda que el director general de Carreteres del Ministeri de Foment, Jorge Urrecho, s'havia compromès a, en cas d'arribar a aquest escenari, retirar de manera immediata els 'new jerseys' de la carretera per reobrir l'accés a Sant Boi des de la C-245 i, per tant, tornar a la situació inicial.

"Després d'uns dies sense cap explicació, el Ministeri no ha satisfet les expectatives dels ajuntaments i les necessitats dels seus ciutadans i ciutadanes, ja que no ha donat senyals de complir amb aquests compromisos".

EXIGÈNCIES DE LA CARTA

La carta consensuada que entregaran els ajuntaments planteja al Ministeri de Foment l'exigència que es "recuperi la situació inicial dels accessos a Sant Boi abans que comenci el curs escolar, mitjançant la reobertura del vial tallat d'accés al nucli urbà des de la carretera C-245 venint des de Viladecans".

A més, la missiva demana que se "signi de manera immediata un conveni amb la Diputació de Barcelona per realitzar de forma conjunta i simultània dos projectes: el desdoblament del ramal entre la BV-2002 i l'autovia A2 i la millora i l'ampliació de la 'rotonda de les Ovelletes' de Sant Vicenç dels Horts".

Notícies relacionades

Per últim, els ajuntaments demanen un programa i calendari sobre el nou procés de licitació i lamenten el retard i la vaguetat de les respostes del Ministeri de Foment "malgrat els compromisos ferms que havia aconseguit amb els municipis, la Generalitat i la Diputació, amb el 30 de juny com a data límit per trobar una solució viable per a la represa de les obres".

Més notícies de Sant Boi