La «joia» de l’Estat del benestar

Balcells aposta per una «transformació profunda» del sistema sanitari mitjançant un gran pacte

El conseller de Salut creu que s’han de posar d’acord partits, col·legis professionals i el conjunt d’actors

Declarat un nou brot de verola del mico a Barcelona

Les persones grans ingressades per covid a Catalunya segueixen a l’alça

Balcells aposta per una «transformació profunda» del sistema sanitari mitjançant un gran pacte

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, ha apostat aquest dijous per una «transformació profunda» delsistema sanitari catalánmitjançant un gran pacte en què es posin d’acord partits, col·legis professionals i el conjunt d’actors que participen en el sistema.

Així ho ha expressat en una conferència de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que se celebra fins dimecres a Prada de Conflent (França), en qu+e ha demanat que el pacte s’articuli «en un document marc per escrit, amb calendari i pressupost», informa el Govern en un comunicat.

Balcells ha instat a transformar la «joia de l’Estat del benestar», que és el sistema de salut de Catalunya, per no perdre-la i millorar-la i ha apostat per un futur més igualitari i feminista.

Notícies relacionades

«No hi pot haver més biaix de gènere i s’han de tenir en compte les característiques de cada gènere també en la investigació en salut», ha afirmat el conseller.

També ha explicat que el Govern està treballant per potenciar la resolució de l’atenció primària i comunitària i millorar l’atenció a la salut mental i emocional, i que la conselleria està «aprofitant els fons europeus Next Generation per afrontar l’etapa postcovid».