Advertència a Espanya

Alerta sanitària: Sanitat demana que deixis d'utilitzar aquest producte per als ulls

L’ús pot provocar hipertensió ocular que pot derivar en glaucoma, una lesió al nervi que suposa la segona causa de ceguesa a Espanya

  • Alerta sanitària per productes cancerígens al xampú: les marques que estan afectades

extra/imagenesnoreste Fotos 1-121890206.jpg

extra/imagenesnoreste Fotos 1-121890206.jpg

1
Es llegeix en minuts

Nova alerta sanitària feta pública per l’Agència Espanyola del Medicament (Aemps), dependent del Ministeri de Sanitat. L’agència adverteix del "cessament temporal" d’unes lents de contacte per als ulls que, segons la nota feta pública aquest dilluns, es creu que pot provocar hipertensió ocular.

Les lents, però, no són les anomenades de contacte, sinó unes d’intraoculars, d’aquestes que s’implanten dins de l’ull mitjançant cirurgia. En concret, s’ha acordat el cessament temporal de milers de lots de lents intraoculars del model EyeCee One precarregades i EyeCee One Crystal precarregada, fabricada per l’empresa japonesa Nidek i distribuïda a Espanya per la firma Bausch+Lomb.

De fet, ha sigut la mateixa empresa Nidek l’encarregada de comunicar l’alerta. «Nidek ha emès aquest avís de seguretat de camp alhora que les sotmet a una investigació a fons, en col·laboració amb Bausch+Lomb, a conseqüència d’un nombre reduït d’informes d’hipertensió ocular elevada i gravetat en pacients als quals se’ls va implantar una d’aquestes lents», diu el comunicat de l’empresa.

Glaucoma

Notícies relacionades

La hipertensió –pressió elevada a l’interior de l’ull– és un dels principals marcadors primerencs del glaucoma, la segona causa de ceguesa a Espanya, només superada per les cataractes.

«Fins ara, una investigació preliminar no ha establert un nexe entre aquestes LIO precarregades EyeCee One i els informes d’hipertensió ocular elevada, ni n’ha identificat una causa d’origen. Nidek i Bausch+Lomb continuen investigant aquest problema per determinar de manera definitiva la causa d’origen d’aquests informes i si hi ha una relació amb aquests productes», afegeix l’alerta.