Balanç

Catalunya detecta 96 casos més de verola del mico i el total puja a 1.921

  • La majoria dels casos confirmats són homes d’entre 20 i 60 anys que han iniciat simptomatologia entre el 5 de maig i el 22 d’agost

Catalunya detecta 96 casos més de verola del mico i el total puja a 1.921

EFE vídeo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria de Salut de Catalunya ha detectat 96 casos més de la verola del mico, per la qual cosa el total de registrats en Catalunya puja a 1.921, va informar divendres el departament en un comunicat.

Catalunya ha notificat a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya un total de 2.766 casos sospitosos o probables des de la confirmació del primer cas a Espanya.

La majoria dels casos confirmats són homes d’entre 20 i 60 anys que han iniciat simptomatologia entre el 5 de maig i el 22 d’agost.

Notícies relacionades

El departament ha administrat 1.536 vacunes contra la verola del mico des del 21 de juliol, sempre amb cita prèvia, de la primera entrega del Ministeri de Sanitat a Catalunya, que consta d’un total de 1.643 dosis: la resta es reserven majoritàriament per a vacunació postexposició.

De la nova partida de 7.120 dosis que el Ministeri de Sanitat va rebre de la compra centralitzada, les 2.146 assignades a Catalunya ja han arribat i la vacunació començarà ben aviat en diversos centres catalans, amb cita prèvia.