10 lots defectuosos

Sanitat retira les pizzes de tonyina de Consum per la presència d’histamina

El producte s’han venut principalment a Catalunya, el País Valencià, Aragó, Múrcia i Castella-la Manxa

Sanitat retira les pizzes de tonyina de Consum per la presència d’histamina
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) va emetre dissabte una alerta sanitària: s’ha detectat histamina en una desena de lots de la pizza de tonyina congelada de la marca Consum. La cadena de supermercats ja anunciat la retirada del producte i l’AESAN recomana tornar-lo al punt de venda.

Els lots defectuosos d’aquest popular producte són: NE16, NE25, NE09, NF27, NF23, NG08, NB17, NB24, NC03 i NH05. La pizza, que es distribueix des d’Itàlia, es comercialitza en la cadena de supermercats Consum sota el nom de Pizza de atún i pesa 370 grams.

Notícies relacionades

Les autoritats sanitàries del País Valencià, a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), van alertar l’AESAN de la incidència. L’empresa també va informar les autoritats d’aquesta problemàtica, que es concentra principalment a Catalunya, al País Valencià, Aragó, Múrcia i Castella-la Manxa.

¿Què és i què provoca la histamina?

La histamina és una substància involucrada en les respostes locals del sistema immunitari. També regula funcions normals a l’estómac i actua com a neurotransmissor en el sistema nerviós central. En dosis més elevades, provoca malestar i diferents símptomes: picor i coïssor a la boca i al coll, erupcions cutànies, esternuts, ulls plorosos, mal de cap i vòmits.