Epidemiologia

Catalunya confirma 1.558 casos de verola del mico, 152 més que setmana passada

Com demanar cita prèvia per vacunar-se de la verola del mico a Catalunya

Catalunya confirma 1.558 casos de verola del mico, 152 més que setmana passada

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats sanitàries catalanes han confirmat fins aquest divendres un total de 1.558 casos de verola del mico, 152 més que la setmana anterior, segons ha informat el Departament de Salut.

Des que es van iniciar els contagis de verola del mico el mes de maig passat s’han notificat a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (XVEC) 2.248 casos sospitosos o probables d’aquesta malaltia, 1.558 dels quals han sigut confirmats. La majoria dels casos confirmats són homes amb edats compreses entre els 19 i els 60 anys que van iniciar la simptomatologia entre el 5 de maig i el 31 de juliol.

El Departament de Salut ha informat que gairebé tots els casos han presentat febre, cansament, erupcions cutànies i inflamació dels ganglis limfàtics. Les lesions, que poden ocasionar complicacions, s’han localitzat en la majoria dels casos en zones de genitals, anus i boca. Aquestes lesions poden produir cicatrius permanents i complicacions que, en algunes ocasions, també poden requerir hospitalització.

Fins ara, les complicacions greus que s’han descrit són proctitis (inflamació del recobriment del recte) i afectació ocular, que en alguns casos ha requerit hospitalització, tot i que ja han sigut donats d’alta.

Notícies relacionades

Quant a les vacunes administrades a Catalunya contra aquesta malaltia, des que es va iniciar la vacunació el 21 de juliol fins aquest dimecres, se n’han posat un total de 1.045 dosis, 390 més que la setmana anterior, sempre amb cita prèvia.

Els metges han advertit que les persones que són un cas confirmat o en estudi és molt important que evitin el contacte amb altres persones o animals i no han de compartir objectes com roba de llit, tovalloles o estris de menjar.

Temes:

Malalties