Mal al cervell

¿Què és l’afàsia?

La malaltia, que no té cura, dificulta accions quotidianes de les persones que la pateixen tals com mantenir una conversa o llegir

¿Què és l’afàsia?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’afàsia és un trastorn del llenguatge que pot generar problemes per parlar, comprendre, llegir, escriure i calcular.

Es tracta d’un mal cerebral que, en la majoria de les ocasions, és causat per una apoplexia: quan la circulació sanguínia al cervell queda interrompuda de forma sobtada bé per l’obstrucció o per un vessament d’un vas sanguini.

L’afàsia, que també pot ser provocada per un accident o per un tumor, sol generar grans canvis en la vida de les persones que la pateixen, a qui coses que abans eren quotidianes i fàcils de realitzar els costen un gran esforç.

Notícies relacionades

Mantenir una conversa, entendre el que es diu a la ràdio o a la televisió, trucar per telèfon, llegir, identificar senyals de circulació, escriure, fer senzills càlculs matemàtics o, fins i tot, pronunciar el seu propi nom o el dels seus familiars poden ser accions complicades per als qui tenen aquesta malaltia.

L’afàsia és un mal que no té cura, tot i que tractar-lo pot millorar notablement les habilitats del llenguatge de les persones afectades.