Crisi sanitària global

El Govern prorroga les restriccions sense ampliar l’ús del certificat Covid

L’executiu estudia la possibilitat de demanar el passaport Covid en altres sectors

El Govern prorroga les restriccions sense ampliar l’ús del certificat Covid
2
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern ha prorrogat 14 dies més les mesures vigents per a la contenció de la Covid a Catalunya, sense ampliar de moment l’ús del certificat Covid a més sectors, malgrat l’increment de contagis i d’hospitalitzacions.

El certificat Covid actualment només es requereix per entrar a locals d’oci nocturn o per a banquets amb pista de ball en espais privats. Així mateix, el Govern estudia la possibilitat d’ampliar aquest certificat a altres sectors, però ja ha indicat que no s’aplicaria de forma immediata.

Així, de moment l’executiu ha optat per prorrogar les mesures fins al 3 de desembre i demanarà de nou l’aval al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per utilitzar el certificat Covid en discoteques i banquets.

Aquestes són les restriccions vigents a Catalunya fins al 3 de desembre.

Activitats socials

No hi ha límit de persones en les reunions i trobades familiars i de caràcter social. La mascareta és obligatòria en interiors i també en exteriors en el cas que hi hagi interacció amb no convivents sense distància de seguretat.

També, està prohibit el consum de beguda i menjar en grup en espais públics entre la una i les sis de la matinada.

Horaris

Els habituals i que estan autoritzats per a cada establiment en funció de la seva activitat.

Aforaments

En cines, teatres, auditoris, cerimònies religioses o establiments comercials l’aforament és del 100%. També en la restauració, tant en terrassa com en interior, l’aforament pot ser complet i tampoc té limitat el nombre de comensals per taula.

Els equipaments esportius poden estar al 100% en tots els casos, tret de pavellons amb capacitat per a més de 10.000 persones, que es poden omplir fins al 80%.

Les discoteques interiors tenen limitació d’aforament al 80%, restricció que s’aplica també en els concerts en sales i amb públic dret. Per entrar en aquests locals d’oci nocturn, els usuaris han de presentar el certificat Covid que acredita la pauta completa de vacunació o bé un test amb resultat negatiu.

El certificat també es requereix per accedir a banquets, celebracions i actes socials que se celebrin en hotels i restaurants només en el cas que hi hagi ball en un recinte tancat.

Educació

L’educació és presencial al 100% en totes les etapes educatives, inclosa la universitat.

Notícies relacionades

I a les escoles no es modifiquen les normes de prevenció amb què va començar el curs, com l’ús de mascareta a partir dels 6 anys fins i tot al pati si comparteixen espai alumnes de diferents grups de convivència.

Treball

Es recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de la presencialitat en els llocs de treball i que fomentin l’ús del teletreball quan per la naturalesa de l’activitat laboral sigui possible.