Salut confirma dos casos més de virus del Nil a Andalusia, tots dos a Sevilla

Salut confirma dos casos més de virus del Nil a Andalusia, tots dos a Sevilla
1
Es llegeix en minuts
EFE

La Conselleria de Salut i Famílies ha confirmat l’existència de dos nous casos de virus del Nil a Andalusia, un d’ells a la localitat de Coria del Río, on ja s’havia registrat el primer aquesta setmana, i un altre al municipi de Villamanrique de la Condesa, tots dos municipis sevillans.

En tots els casos, segons fonts sanitàries, es tracta de dones: una de 63 anys a Villamanrique de la Condesa i dos de 69 i 73 de Coria del Río, tot i que inicialment es va informar que aquesta última en té 75.

Les dues primeres es troben ingressades pendents d’evolució, mentre la veïna de Villamanrique va rebre ahir l’alta mèdica i està sent seguida al seu domicili.

D’aquesta manera, el total de casos declarats en la comunitat aquest any ascendeix a tres després que dimarts passat es conegués que una dona de 73 anys es manté en estat greu a l’hospital Virgen del Rocío de la capital andalusa afligida d’aquesta malaltia.

Primer cas de l’any

Aquest és el primer cas de virus del Nil de 2021, després que l’estiu passat un brot de meningoencefalitis per aquest tipus de virus causat pel mosquit del gènere ‘culex’ que prolifera als aiguamolls del riu Guadalquivir causés la mort a set persones a les províncies de Sevilla i Cadis.

La Conselleria de Salut va assenyalar llavors que havia informat el Sistema de Vigilància Epidemiològica d’Andalusia i que s’havien activat tots els protocols i les mesures de salut pública.

Notícies relacionades

No obstant, l’alcalde de Coria del Río (Sevilla), Modesto González (AxSí), ha anunciat mesures penals contra la Junta després del primer cas per haver actuat «amb incompetència i negligència».

Segons l’alcalde, l’Ajuntament va reclamar en diverses ocasions que s’ampliés el pla d’acció de la Junta a maresmes i arrossars, on s’han detectat en les trampes col·locades una gran quantitat de mosquits, però «no s’ha produït aquesta actuació, cada vegada més urgent, i s’ha arribat a aquesta situació». 

Temes:

Sevilla Virus