Arxipèlag inclusiu

Les Canàries s’oposen al tancament perimetral per Setmana Santa

  • El Govern central aposta per permetre l’accés de turistes, fins i tot estrangers, a hotels i allotjaments, així com l’entrada de ciutadans que tornin a l’arxipèlag per visitar familiars o per motius laborals

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu del Govern de les Canàries, Julio Pérez, ha dit aquest dijous en roda de premsa que, amb les dades actuals, el Govern central no es planteja el tancament perimetral de l’arxipèlag canari durant la Setmana Santa. Malgrat que no es preveu que prenguin aquestes mesures, Pérez ha afegit que, si arribés a produir-se aquest tancament perimetral, es mantindrien excepcions en algunes illes. Tot i així, el portaveu ha volgut afegir que «no seria imprevisible que hi hagi restriccions addicionals».

La Setmana Santa és una època en què hi ha grans moviments socials i familiars. Per aquest motiu, Pérez ha manifestat que, en cas de tancar perimetralment les illes, es permetria l’accés a turistes, fins i tot estrangers, a hotels i allotjaments, així com a ciutadans que tornin a l’arxipèlag per visitar familiars o per motius laborals.

Una situació relativament favorable

Quant a la situació de la pandèmia a les Canàries ha declarat que, si s’examinés el conjunt de la comunitat autònoma, hi ha una tendència general que sembla relativament favorable. En l’última setmana, les Canàries han presentat unes xifres de 50 casos per cada 100.000 habitants.

Notícies relacionades

Però si es posa el focus en algunes illes, en concret s’observa que Tenerife es troba estable, no registra pitjors dades però tampoc millora, mentre que a Fuerteventura es preveu elevar el nivell 1 d’alerta al 2.

Pérez manifesta que tot apunta que la majoria de les comunitats autònomes són partidàries que hi hagi un tancament perimetral i ha afegit que, si no està mal informat, la reunió d’aquest dijous era de caràcter tècnic i no del consell interterritorial de Sanitat, per la qual cosa no s’han pres decisions.