SEGONA ONADA

La pandèmia de Covid-19 evoluciona «favorablement» a Espanya

La incidència acumulada baixa als 374 casos per 100.000 habitants i la positivitat continua estable en l'11%

El director del Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias (CCAES), Fernando Simón, ofrece una rueda de prensa para informar sobre la evolución de la pandemia de coronavirus, en el Ministerio de Sanidad, Madrid (España), a 3 de noviembre de 2020.

El director del Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias (CCAES), Fernando Simón, ofrece una rueda de prensa para informar sobre la evolución de la pandemia de coronavirus, en el Ministerio de Sanidad, Madrid (España), a 3 de noviembre de 2020. / POOL. Jesús Hellín (POOL. Jesús Hellín)

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

L’evolució de la pandèmia de Covid-19 és «favorable» i «bona», amb una tendència descendent dels contagis i de la pressió hospitalària. Així ho ha dit aquest dilluns el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón.

Espanya té, en aquests moments, una incidència de 374 casos per cada 100.000 habitants. Fa una setmana estava al voltant dels 500.

Respecte als morts, Simón ha observat una «moderada baixada», amb 1.067 en els últims set dies, i ha pronosticat una «estabilització i un lleuger descens» en les xifres de defuncions.

Simón també ha posat en relleu que la pressió hospitalària de llits convencionals és inferior al 15%, i l’ocupació de cures intensives està per sota del 30% (29,9%).

L’epidemiòleg ha explicat que al reduir-se el nombre de casos, també baixen el nombre de proves diagnòstiques, tot i que es continua estant en una mitjana de 2.200 proves per cada 100.000 habitants, cosa que és un «rang molt alt» a nivell europeu. 

Simón ha comentat que algunes comunitats estan per sobre de les 3.000 proves per cada 100.000 habitants, i Astúries al capdavant, amb 4.000. I, tot i així, la positivitat continua estabilitzada en l’11,1%, ha baixat dos punts en 10 dies.

Malgrat l’evolució, Simón ha recordat que hi continua havent molts casos: «Ningú pot quedar-se tranquil», ha dit.

Missatge de calma

Notícies relacionades

Quant a les vacunes, Espanya estudia en aquests moments un portafolis de set de diferents, de les quals ja té firmat o aprovat el contracte de cinc. «La idea és fer compres anticipades abans de la producció. Perquè donin resposta a molta gent», ha dit la directora de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, María Jesús Lamas, a la població. 

Lamas ha explicat que tant Espanya com Europa han comprat més vacunes de les que els toquen per poder cooperar amb altres països que tenen més dificultats econòmiques. La mateixa ha llançat un missatge de calma i ha assegurat que «el balanç benefici-risc de les vacunes és favorable».