ALIMENTACIÓ

El potassi cuida músculs i ossos

Tot i que sempre es relaciona el plàtan com a font d'aquest element, també l'alvocat és ric en potassi

zentauroepp11828947 dia por delante aguacate190407203644

zentauroepp11828947 dia por delante aguacate190407203644

2
Es llegeix en minuts
Carmen Hierro

Quan es pensa en una font de potassi sempre es parla dels plàtans, però no és l’única. Conegueu altres aliments per afegir a la vostra dieta.

El potassi és un mineral fonamental per al bon funcionament del nostre organisme. Si vols cuidar els músculs, els ossos i el sistema cardiovascular has de portar una dieta rica en potassi.

De la mateixa manera el potassi té funció de regulador de l’equilibri dels líquids al cos, fet que significa que, per exemple, ens ajuda a eliminar la retenció.

A més, aquest mineral és l’idoni per a, després de realitzar un entrenament, recuperar els minerals perduts després de realitzar exercici. D’aquesta manera, malgrat que és important per a qualsevol persona portar una dieta rica en potassi encara ho és més per a aquells esportistes professionals i, fins i tot, els que fan esport de manera esporàdica.

Falta i excés de potassi

Sabent la importància que té el potassi en el nostre organisme és lògic que la falta d’aquest mineral ocasioni problemes al nostre cos. La pèrdua de gana, les rampes, els vòmits i les diarrees són alguns dels símptomes de la falta de potassi. A més, no comptar amb aquest mineral, per exemple, pot causar una fallada renal, problemes en el ritme cardíac o problemes renals.

Per la seva part, un excés de potassi en l’organisme pot provocar arrítmies cardíaques. L’excés d’aquest mineral és molt complicat, normalment el pateixen les persones que ingereixen medicaments per a la hipertensió.

Quan parlem d’aliments rics en potassi a tots se’ns ve a la ment el plàtan. No obstant, malgrat que el potassi sí que aporta una gran quantitat d’aquest mineral al nostre organisme, hi ha altres aliments que tenen un percentatge de potassi més gran entre els seus nutrients.

Hem de tenir en compte que la dosi ideal diària de potassi d’un adult mitjà ha d’oscil·lar entre els 3000 i els 4000 mil·ligrams. Aquesta dada pot canviar depenent de l’edat de la persona o, per exemple, de l’estil de vida que porti. Dins dels aliments que més potassi ofereixen a l’organisme podem destacar, per exemple les bledes i els espinacs. La primera presenta uns 380 mil·ligrams de potassi per cada 100 grams de producte mentre que els espinacs el número ascendeix a 554 mil·ligrams.

De la mateixa manera, per aconseguir la dosi diària de potassi que necessita el nostre organisme també podem incloure en les nostres dietes el card (vegetal que presenta més de 400mg d’aquest mineral per cada 100 grams de producte) o la col de cabdell (aliment en el qual l’aportació assoleix els 450 en la mateixa quantitat).

¡Sense oblidar els alvocats!

Notícies relacionades

L’alvocat, a més dels seus innombrables beneficis per a l’organisme i gran font de greixos sans, vitamines i minerals, també és una gran font de potassi. En aquest cas en 100 grams d’alvocat trobem uns 490 mg de potassi, o el que és el mateix, supera als plàtans en més de 100mg en la mateixa quantitat de producte.

Si vols cuidar els músculs, el cor, els ossos i a més eliminar el cansament abans de l’arribada de l’estiu i el bon temps no t’oblidis de seguir una dieta diària rica en potassi. 

Algunes propostes 

Saltat de bledes amb pernil

Temes:

Alimentació