A BARCELONA I LLEIDA

Treballadors de salut i usuaris es manifestaran aquesta tarda contra el model sanitari

Demanen paralitzar de manera urgent qualsevol procés privatitzador i que s'obri un debat amb tots els agents

Manifestació davant l’Hospital Clínic de Barcelona.

Manifestació davant l’Hospital Clínic de Barcelona.

1
Es llegeix en minuts

Coincidint amb la celebració del ple monogràfic de salut al Parlamentempleats i usuaris de la sanitat pública, organitzats en diferents espais, han convocat aquesta tarda manifestacions en contra del model sanitari català i per mostrar el seu rebuig als consorcis (Clínic i Lleida), les retallades, les derivacions i l'activitat privada als centres pagats amb recursos públics, entre altres.

Notícies relacionades

"Creiem que ha arribat el moment de donar una resposta conjunta per expressar que el consens sobre el model sanitari està esquerdat i que es necessiten mesures urgents per revertir el procés creixent de privatització i de "desmantellament" del sistema sanitari públic català. La nostra salut o el seu negoci", expliquen a través d'un comunicat. Entre altres coses, demanen de manera urgent paralitzar qualsevol procés privatitzador, l'aturada definitiva dels projectes dels consorcis de Lleida i del Clínic i la paralització d'iniciatives com Visc+, que suposen vendre a empreses dades sanitàries dels pacients que ho consentin.

La protesta es portarà a terme en dos punts: davant de l'Hospital Clínic de Barcelona, al carrer de Villarroel, a les 19.00 hores, i a la plaça de Ricard Vinyes de Lleida, a les 19.30. En aquests dos enclavaments es llegirà un manifest en què, entre altres, coses, reclamaran que s'obri un debat sobre el model sanitari que impliqui tots els agents del sistema, i que es garanteixi el dret a la salut per a tota la població.