Estiu saludable

¿Què fer per combatre les taques que provoca el sol?

Cinc consells per prendre el sol de manera segura i conscient

El més nou per combatre la cel·lulitis

¿Què fer per combatre les taques que provoca el sol?

Jordi Otix

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exposició al sol pot fer que ens surtin taques a la pell, que moltes persones preferirien evitar. La seva mida i forma varien, però en general se solen notar a zones com el rostre, l’escot, les espatlles i el dors de les mans. En aquestes parts del cos es produeix més melanina com a protecció natural als raigs UV, i és quan comencen a aparèixer les taques fosques.

Tot i que no són perilloses per a la nostra salut, és recomanable conèixer els motius de la seva aparició per aconseguir prevenir-les i evitar que surtin en excés.

Prevenir les taques fosques

  • Protecció solar

La millor manera d’evitar les taques del sol és la prevenció, és a dir, l’ús diari d’un fotoprotector solar alt (FPS 50). Acostuma’t a utilitzar una crema facial d’alt FPS diàriament, fins i tot els dies ennuvolats, i al cos utilitza un FPS mínim de 30. És aconsellable optar per un maquillatge que contingui protecció solar.

  • Vida saludable

Per a una pell sense taques també és important portar un estil de vida saludable: una bona alimentació (ingerir aliments rics en vitamina C) i beure molta aigua, un o dos litres per dia depenent de l’estil de vida de cada persona. La hidratació ajuda a igualar el to de pell i a restaurar la pell cansada, cosa que al seu torn disminueix l’aparició de taques fosques.

  • Evitar el sol a certes hores

Hem de ser conscients que prendre el sol en excés no només pot causar taques, sinó que també és perillós per a la nostra salut. Correm el risc de patir cremades i, fins i tot, càncer de pell. Per aquests motius, els experts recomanen no exposar-se al sol entre les 12 i les 16 hores.

  • Barret, ulleres de sol o para-sol

Anar a la platja amb un para-sol evita que apareguin taques fosques, ja que et trobes més protegit davant els raigs UVA. I utilitzar barret o ulleres de sol al fer activitats a l’aire lliure ajuda a mantenir el rostre menys exposat al sol.

  • Evitar productes perfumats

Notícies relacionades

És important no utilitzar productes a base d’alcohol i productes perfumats quan planeges exposar-te al sol, perquè podrien fomentar l’aparició de taques a la pell.

Eliminar les taques fosques

Depenent de la causa, les taques fosques poden desaparèixer per si soles, però també tornen a sorgir amb molta facilitat, i per això de vegades cal tractar-les per aconseguir eliminar-les.

  • Hi ha cremes correctores de taques fosques que pots utilitzar per combatre-les, ja que contenen productes amb ingredients actius que tracten el pigment no desitjat en una zona determinada i ajuden a afavorir la futura decoloració de la pell.

  • També pots afegir a la teva rutina de cura de pell el famós ‘skin care’, altres productes que continguin ingredients dissenyats per eliminar les taques fosques: un netejador o bàlsam suau per rentar la cara dues vegades al dia i aplicar un sèrum i una crema de dia específica per eliminar les taques fosques. Sempre és recomanable acudir al dermatòleg perquè et recomani els productes més adequats per a la teva pell.

Temes:

Sol Estiu