Alerta

Sanitat retira un lot d’Optisana Alcohol 96º amb clorur de benzalconi per etiquetatge incorrecte

Sanitat retira un lot d’Optisana Alcohol 96º amb clorur de benzalconi per etiquetatge incorrecte
1
Es llegeix en minuts

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada d’un lot (30362) del producte biocida Optisana Alcohol 96º amb clorur de benzalconi antisèptic per a pell sana, ja que incompleix la normativa per posseir un «etiquetatge incorrecte».

En concret, el contingut de l’envàs és peròxid d’hidrogen, mentre que a l’etiqueta s’assenyala que és alcohol etílic 96º reforçat amb clorur de benzalconi, segons ha detallat a través d’un comunicat l’AEMPS, dependent del Ministeri de Sanitat.

Per això, l’AEMPS ha ordenat a l’empresa fabricant del producte, Laboratoris Montplet, que cessi la comercialització i ús del producte, així com la retirada del mercat de totes les unitats del lot afectat.

Notícies relacionades

Aquests productes biocides són distribuïts al públic en general a través dels canals comercials comuns, com supermercats i botigues de conveniència.

L’AEMPS ha informat sobre aquestes mesures les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes, a l’Associació Espanyola de Supermercats (Asedas) i a l’Associació de Cadenes de Supermercats (ACES).