Mobilitat

Veïns del Vallès es concentren a Sabadell en contra del quart cinturó

  • L’acte va començar al matí amb la sortida de diversos participants, a peu i amb bicicleta, des de la plaça de Catalunya

Veïns del Vallès es concentren a Sabadell en contra del quart cinturó
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Veïns del Vallès es van concentrar aquest diumenge 29 de maig al migdia a Sabadell (Vallès Occidental) per commemorar els 30 anys de la ‘Campanya contra el quart cinturó’, la projectada autovia que hauria d’unir les localitats d’Abrera i Granollers travessant zones agrícoles de la plana vallesana.

L’acte, que es va desenvolupar en un ambient festiu, va començar al matí amb la sortida de diversos participants, a peu i amb bicicleta, des de la plaça de Catalunya de Sabadell fins als voltants del bosc de Can Deu, ubicat a la mateixa localitat.

La campanya contra aquesta autovia va començar a organitzar-se el 1992 i el 29 de maig de 1994 es va celebrar al mateix escenari que aquest diumenge la primera gran manifestació contra l’anomenat quart cinturó. Des d’aleshores, els seus impulsors continuen reivindicant un altre model de mobilitat i la protecció dels espais agroforestals del Vallès.

Notícies relacionades

Els organitzadors de l’acte sostenen que els espais agrícoles i forestals del Vallès són «elements vitals per al manteniment de la biodiversitat i la qualitat de vida» i reclamen «una visió i gestió responsable del territori que resolguin les necessitats actuals sense hipotecar el futur del país i del planeta».

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO