Assassinada fa més de 20 anys

El jutge ajorna fins al 20 d’abril la declaració de l’investigat pel cas Helena Jubany

  • L’imputat ha canviat d’advocat i aquest ha sol·licitat ajornar la compareixença per poder preparar la defensa

  • La família publica un comunicat en el qual assenyala dues persones més de la Unió Excursionista de Sabadell que podrien tenir informació

jubany

jubany

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Jutjat de Primera Instància número 2 de Sabadell (Vallès Occidental) ha suspès la declaració fixada per a aquest divendres de Xavier J., l’acusat d’escriure un dels anònims que va rebre Helena Jubany poques setmanes abans de ser assassinada el 2001. L’investigat ha canviat d’advocat i la nova defensa ha sol·licitat ajornar la compareixença per preparar la declaració, que finalment tindrà lloc el 20 d’abril.

L’advocat de Xavier J., Marc Pérez, va ser designat el 29 de març, així que al·lega que és «del tot impossible» preparar la defensa «atès el volum de la causa». Pérez afirma que si s’hagués mantingut la declaració per a aquest divendres s’hagués causat «indefensió» de l’investigat.

Mentrestant, la família d’Helena Jubany demana als «encobridors del crim» de la bibliotecària de Mataró (Maresme) que expliquin «tot el que saben» per poder resoldre un cas que en els últims mesos ha agafat una nova dimensió amb la imputació de Xavier J., abans que el crim prescrigués.

«Una qüestió d’humanitat»

«Ara ja és una qüestió d’humanitat», recita la família en un comunicat en el qual apunta dues persones de la Unió Excursionista de Sabadell (UES) que podrien tenir informació.

En concret, la família assenyala el que era coordinador de la Secció Naturalesa de l’UES, on estava inscrita Jubany, «que va estar coordinant les coartades per telèfon amb tots els implicats».

També apunten un altre membre de l’UES que «va canviar les seves declaracions per fer-les coincidir» amb les del sospitós d’haver enviat almenys un dels anònims.

«Continuar callant és encobriment d’un assassinat», expressa contundent la família que continua: «Els emplacem a explicar tot el que saben».

Notícies relacionades

«La mort d’Helena Jubany és un feminicidi que no podem permetre que quedi impune», conclou la família.

Més notícies de Sabadell i Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell