Salut

El Taulí estrena una sala hemodinàmica per tractar intervencions cardíaques complexes

El nou equipament permetrà atendre com a mínim 200 casos més a l'any

tauli

tauli / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Servei de Cardiologia de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell ha estrenat una sala d’hemodinàmica que li permetrà tractar intervencions cardíaques complexes i absorbir més activitat.

El nou equipament, dotat amb l’última generació tecnològica i valorat en 850.000 euros, podrà donar servei a Radiologia Intervencionista i atendre almenys 200 casos més a l’any –fins aquest volum es derivava a altres centres–, segons ha informat l’hospital en un comunicat.

La sala permetrà tenir més precisió tècnica i l’abordatge d’intervencions més complexes, ja que s’utilitzaran noves tècniques de visualització d’imatge com ara l’ecografia intracoronària per veure les característiques de les lesions de les artèries cardíaques i s’utilitzarà un ‘software’ que permetrà quantificacions molt precises.

Els procediments d’hemodinàmica són aquells que estan relacionats amb la circulació sanguínia i amb les pressions dins del cor, i la coronariografia i l’angioplàstia són les tècniques més usuals.

Notícies relacionades

Al Taulí duen a terme aquestes pràctiques des de fa més de deu anys i amb més de 62.000 intervencions, però en els últims anys s’ha incrementat la complexitat dels casos i el volum d’activitat.

Més notícies de Sabadell