Commemoració

FGC ret homenatge als treballadors en el 40è aniversari de la companyia

Recorden que tot i que amb "els pitjors anys de la història financera de la Generalitat" s'han invertit 800 milions en les prolongacions de Sabadell i Terrassa

foto 3458115

foto 3458115

2
Es llegeix en minuts
ACN

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) homenatja els milers de treballadors que han format part de l’empresa els últims 40 anys. El primer acte de commemoració es va celebrar ahir al Museu Nacional d’Art de Catalunya amb la participació de centenars de treballadors i extreballadors, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president de la companyia, Ricard Font, que han expressat el seu reconeixement a aquells que a finals dels 70 van apostar per la creació d’una companyia de ferrocarrils catalana.

A l’acte, el conseller de Territori, Damià Calvet, ha destacat els “milers de persones” que al llarg de quatre dècades han fet de FGC “una empresa d’excel·lència” i els ha animat a mirar el futur amb projectes “com la llançadora a l’aeroport, el tren-tram a Tarragona o la L8”.

“El Govern aposta de manera irrenunciable pel transport públic i per la lluita contra el canvi climàtic”, assegura el conseller, que ha recordat les ampliacions de la xarxa a Sabadell i Terrassa com “la nostra manera de treure cotxes de la C-58”.

En aquesta línia, comenta que també s’ha proposat reduir la circulació en altres punts com la C-32 o la B-23 amb més inversió en els Ferrocarrils. “No estem parlant només d’actuar contra el vehicle privat: nosaltres creiem en la mobilitat sostenible com la nostra manera d’entendre el país”, assegura.

Per la seva part, el president de FGC, Ricard Font, destaca que entre el 2001 i avui, coincidint amb “els pitjors anys de la història financera de la Generalitat”, s’han invertit 800 milions d’euros en la prolongació de Sabadell i Terrassa, amb la construcció de nou estacions i un creixement de la demanda superior al 60%.

Font també cita altres actuacions com el fet que el 100% de les estacions estiguin adaptades a persones amb mobilitat reduïda amb més de 20 milions d’euros, la compra de 36 trens per 270 milions d’euros, la integració de Can Feu a Sabadell, les obres de millora de l’andana a Provença, que entrarà en funcionament per Sant Joan, i l’arribada del telecabina al Niu d’Àliga, a la Molina, a 2.500 metres d’altura.

“Però l’essencial és el treball de manteniment constant que no s’ha deixat de fer, amb inversions i amb treball cada nit, amb la garantia que intentem que tot sigui al seu lloc per donar un bon servei,” afirma.

Notícies relacionades

Ferrocarrils de la Generalitat va néixer el 5 de setembre de 1979 després d’assumir la gestió de la xarxa de ferrocarril traspassada per l’Estat i va ser la primera empresa pública restaurada, sota la presidència de Josep Tarradellas. En el marc del 40è aniversari, l’empresa donarà a conèixer al març les línies estratègiques per als pròxims anys i, a l’abril, presentarà un llibre que repassa la història de l’empresa.

Més notícies de Terrassa