Famílies en situació de risc

Sabadell cedeix tretze horts municipals a Romau a persones amb rendes baixes

El contracte té una durada de quatre anys i està destinat a l'autoconsum familiar

huerto

huerto

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament ha entregat les claus a 13 famílies perquè puguin conrear un tros a l’horta de Romau. Aquestes parcel·les són d’uns 80-90 metres quadrats, disposen d’aigua per regar i d’un espai per guardar les eines agrícoles.

El Regidor de Sostenibilitat, Juan Berlanga, va manifestar que “la ciutat disposa de diverses hortes municipals que fins ara tenien un ús recreatiu o per desenvolupar projectes de les entitats. Actualment estem fent un gir i les estem adjudicant a persones en situacions econòmiques difícils per complementar la seva alimentació i disposar d’una ocupació activa i saludable”.

L’adjudicació d’aquestes parcel·les, que té una durada de quatre anys i està dedicada a l’autoconsum familiar, l’estipula l’ordenança municipal reguladora dels horts al terme municipal de Sabadell.

Fins a 10 mil metres quadrats

L’horta de Romau està situada en el marge esquerre del riu Ripoll, al costat de la ronda de l’Ebre, al barri de Torre-Romeu. La finca municipal se situa a la part final d’aquesta horta i és una finca d’uns 10 mil metres quadrats que es divideix en tres zones diferents. D’una banda, una per a hortolans, la que adjudica parcialment ara, de 3.400 metres quadrats.

En segon lloc, una zona de formació, que fa 3.490 metres quadrats i on faran pràctiques els alumnes d’una escola taller de formació agrícola que depèn de Promoció Econòmica. I, en tercer lloc, una zona de viver d’empreses, de 2.590 metres quadrats, que es destinarà a horticultura professional.

L’horta disposa de l’aigua que aporta la sèquia Monar i té dos aparcaments. A més, ben aviat s’hi instal·laran les estructures de casetes d’horta, els elements d’ombra i una zona de lleure.

Notícies relacionades

L’ordenació de l’horta municipal de Romau ha suposat una millora considerable de l’entorn, ja que per fer-la possible ha sigut necessari eliminar l’horta residual que s’havia establert en aquest punt, amb tot el que això comporta, és a dir, de retirada d’elements impropis, com el fibrociment, i de neteja i reparcel·lació per donar-li un ús social.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Família