Primer 3 de 8 de l'any dels Castellers de Sabadell en una actuació a Salt

Els Saballuts recuperen així el nivell aconseguit l'any passat i ja apunten cap al 5 de 8

El tres de vuit descarregat pels Saballuts a Salt, aquest diumenge.

El tres de vuit descarregat pels Saballuts a Salt, aquest diumenge. / SABALLUTS

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / Sabadell

El primer 3 de 8de la temporada. Els Castellers de Sabadellactuaven aquest diumenge aSalt en l'Aniversari delsMarrecs de Salt i van aconseguir, sense grans problemes i en primera ronda, descarregar aquest castell, que era l'objectiu que tenien a sobre de la taula per a la sortida en terres gironines. L'actuació es va haver de celebrar a l'interior del local dels amfitrions a causa de la pluja.

El castell va pujar amb la tremolor i el nerviosisme lògics per ser el primer de l'any i presentar algunes novetats en el tronc respecte a l'any passat. Tot i això, tots els castellers van mantenir posicions i mides adequades en tot moment. 

A continuació, els Saballuts van intentar el4 de 8. Després de desmuntar una vegada el peu, el castell va pujar amb convicció i els sabadellencs van descarregar el segon carro gros de la temporada, que així és com es diu en l'argot casteller.

Per acabar l'actuació, van fer un5 de 7amb la vista posada en un pròxim5 de 8, l'anomenada catedral dels castells, un dels objectius grans de la temporada. De fet, amb les tres construccions de diumenge, els sabadellencs recuperen el nivell aconseguit la temporada passada. 

Per la seva banda, els Marrecs de Salt van portar a terme una molt bona actuació descarregant el 2 de 7, el 5 de 7 i el 7 de 7, i van demostrar que ben aviat portaran a plaça castells de 8. Van acabar amb dos pilars de 5.

Les pròximes actuacions dels Saballuts seran el dissabte 11 de maig a la seva ciutat i l'endemà a Sant Cugat del Vallès.

RELLEU A LA DIRECTIVA DELS SABALLUTS

Més enllà de les construccions humanes en si, la colla ha notificat que des d'aquest dilluns el nou president de l'agrupació és Michel Dambrink en substitució de Joan Egea, que va presentar la dimissió dues setmanes enrere per motius personals. En aquest context, qui era vicepresident de l'àrea econòmica passarà a ser el màxim responsable dels Saballuts almenys fins a final d'any, quan es convoquin eleccions.

Marrecs de Salt: 2 pilars de 4, 5 de 7, 2 de 7, 7 de 7, 2 pilars de 5.

Notícies relacionades

Castellers de Sabadell:2 pilars de 4, 3 de 8, 4 de 8, 5 de 7, pilar de 5.

Llegiu més informacions de Sabadell a l'edició local