pantalla de 10 metres

Golmés (Lleida) comptarà amb un autocine tots els caps de setmana de juny

L'ajuntament projectarà pel·lícules en un espai per a uns 200 vehicles

zentauroepp53419944 icult200521142132

zentauroepp53419944 icult200521142132 / Natxo Frances

1
Es llegeix en minuts
Efe

La localitat de Golmés (Lleida) comptarà des del pròxim 30 de maig i durant tots els divendres i dissabtes de juny amb un autocine, en un espai per a uns 200 vehicles, com a fórmula per continuar veient pel·lícules a la gran pantalla mentre els cines no recuperin la normalitat, segons ha donat a conèixer aquest dimarts l’ajuntament.

Amb una pantalla d’uns deu metres d’ample, s’espera que unes 400 persones per sessió puguin seguir la programació que es prepari, que s’iniciarà amb una pel·lícula «sorpresa», que s’anunciarà per les xarxes socials en els pròxims dies. El públic assistent a les projeccions podrà escoltar l’àudio de les pel·lícules a través d’una freqüència de ràdio que es podrà sintonitzar en els vehicles.

La iniciativa la promou l’ajuntament lleidatà juntament amb el restaurant Resquitx, amb el recolzament de Circuit Urgellenc i, segons ha indicat l’alcalde, Jordi Calvís, es tracta de «promoure i activar el lleure i la restauració en el nostre terme municipal, en un temps excepcional». També ha deixat clar que és una «activitat extraordinària i temporal».

Les entrades es podran adquirir a través de la web www.resquitx.com/autocine i tindran un cost de cinc euros, i un 20 per cent del que es recapti es destinarà a recursos sanitaris per a la comarca per fer front a la Covid-19.

Tots els seus artífexs han destacat durant la presentació que es tracta, de moment, de l’única instal·lació d’aquest tipus a tot Catalunya per a aquest estiu.

L’horari d’obertura habitual de l’espai que s’ha habilitat com a autocine, que es troba al costat de la desapareguda discoteca Big Ben, serà a les 20.00 hores i la projecció de les pel·lícules s’iniciarà a les 22.00 hores. La intenció és que els que acudeixin a veure les pel·lícules puguin menjar també al recinte, on n’hi haurà dues «gastronetes».

Notícies relacionades

Alhora, està previst que a l’acabar les projeccions s’organitzin altres activitats paral·leles, com concerts al jardí del restaurant Resquitx, respectant sempre les mesures de seguretat i distanciament per evitar els contagis.

La iniciativa compta, així mateix, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa, que cedirà material urbà i de Mollerussa Comercial.