SISÈ DIA DE VAGA INDEFINIDA

Bernabé García, portaveu dels taxistes de Rubí: "Estem esperant encara alguna cosa per escrit, les paraules se les emporta el vent"

El col·lectiu de taxis de la ciutat es va sumar aquest dimarts a la vaga del sector a Barcelona i assegura que no farà "ni un pas enrere" fins que es plasmi un acord

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

Uns 60 taxistes de Rubí i altres municipis del Vallès, com Sabadell i Terrassa, es van concentrar aquest dimarts a la gasolinera BP de la C-58 per desplaçar-se en una marxa lenta fins al centre de Barcelona i unir-se a la vaga del col·lectiuvaga del col·lectiu que té paralitzada la ciutat des de divendres passat.

Els conductors van partir amb la intenció d’estacionar els seus vehicles a passeig de Gràcia i Gran Via, al costat de la resta de taxistes, per mostrar el seu suport als companys que des de fa dies ocupen el centre de la capital catalana.

Després de la reunió fallida entre els representants dels col·lectius de taxis i el Ministeri de Foment de dilluns passat, els professionals van decidir continuar amb la seva protesta amb l’objectiu que el Govern espanyol accedeixi a traspassar les competències del taxi a comunitats autònomes i ajuntaments i que es regulin més durament les llicències de VTC (vehicles de transport amb conductor).

Entre altres mesures, els taxistes reclamen que es mantingui una proporciód’una llicència VTC per cada 30 de taxi, una cosa que Foment es va comprometre a aprovar al Consell de Ministres i que culminaria en un reial decret llei al setembre.

No obstant, el col·lectiu creu que el que ofereix el Govern central no dona “garanties” i demana que intervinguin ja en l’assumpte. “Estem esperant encara alguna cosa plasmada, per escrit, perquè les paraules se les emporta el vent”, va declarar ahir Bernabé García, portaveu del col·lectiu de taxis de Rubí.

Els taxistes es neguen a creure una cosa que no està materialitzada: “No ens poden dir ‘al setembre’, perquè al setembre no volem les coses, les coses es volen ara i es volen firmades”, assegurava el portaveu, que atribuïa a la inestabilitat política del país la necessitat de comptar amb garanties per escrit.

“Qui sap quin Govern hi haurà la setmana que ve o l’altra”, per això “no farem un pas enrere” fins a obtenir aquest acord firmat per Foment, que durant aquesta setmana s’ha reunit a més amb representants de les principals plataformes VTC (Cabify i Uber) i avui ho fa amb les comunitats autònomes, amb l’objectiu de posar fi a la protesta.

Notícies relacionades

Els taxistes vallesans s’han mostrat disposats a “donar suport als companys de Barcelona fins al final”, un final que podria arribar avui en una jornada clau per a la reivindicació del sector del taxi, que compta ja el seu sisè dia.

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA