El PP es planteja portar al TC la urgència del reial decret de justícia

Feijóo acusa el Govern de "mercadejar" i qualifica d’"esperpent" les seves polítiques

El PP es planteja portar al TC la urgència del reial decret de justícia

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo va comparèixer ahir a les set de la tarda al Senat, on encara s’estava celebrant el ple clau amb la convalidació de tres reials decrets, per carregar durament contra l’últim acord entre l’Executiu i Junts, que va permetre salvar l’anomenat decret òmnibus del Ministeri de Justícia. "El Govern ha fet el ridícul mercadejant amb els interessos de tots els espanyols. Aterreix pensar com serà cada setmana en aquesta legislatura", va dir el líder del PP en una compareixença sense preguntes a la Cambra alta poc abans de començar la segona fornada de votacions.

Notícies relacionades

"La política de Sánchez es marca des de Ginebra o Brussel·les. Què s’aprova, com s’aprova o quant durarà la legislatura. El president trasllada fora de les Corts Generals la sobirania nacional", va afirmar.

Fonts del PP asseguren que estudiaran portar al Tribunal Constitucional la urgència del reial decret de justícia, per entendre que no es pot justificar la celeritat argumentada, així com dues qüestions del mateix acord entre Junts i el Govern: el traspàs de competències en matèria d’immigració i l’acord relatiu a reconèixer "els drets històrics de Catalunya en matèria de règim local". "Aquesta política, aquest esperpent, no ens la mereixem", va arribar a dir Feijóo. n

Temes:

Govern