On Catalunya

Transport públic a l’estiu

Obres L4 a Barcelona: com es pot arribar a la platja des d’altres línies de metro

Aquestes són les afectacions i alternatives per les obres de l’L4 de metro i la línia T4 del tramvia de Barcelona

Més alternatives per arribar a les platges aquest estiu

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els talls al metro i tramvia a Barcelona compliquen l’accés a les platges aquest estiu 2023. Aquest dilluns, 26 de juny, han començat les obres que, d’una banda, tallen el tram Verdaguer- Bogatell de l’ L4 del metro fins al 31 de juliol. De l’1 al 28 d’agost, el tram sense servei serà entre les estacions de Verdaguer i la Barceloneta. A més, la línia T4 del tramvia tampoc funcionarà fins al 31 d’agost.

El tall de l’L4 fa que les platges quedin més desconnectades del centre de la ciutat a través del metro. No obstant, si venim des del costat Besòs de la ciutat, sí que tenim la possibilitat d’anar amb metro amb aquesta línia fins a Llacuna o Selva de Mar, estacions que queden molt a prop d’algunes de les platges de la capital catalana.

Si no és el cas, tenim igualment moltes alternatives per arribar a les platges de Barcelona sense massa voltes. A continuació, et donem opcions que surten des d’algunes de les principals estacions de metro que sí que estaran en ple funcionament aquest estiu. La majoria corresponen a l’L1 (vermella), que és una de les més utilitzades en el suburbà de la capital catalana.

Des de Glòries

Si baixem a Glòries, només hem de caminar uns metres fins a la parada d’autobús Glòries- Meridiana (número 2742), per on passa la línia d’autobús V23. En uns nou minuts, arribem a la parada av. Litoral-Arquitecte Sert (3629), que queda just davant de la platja de la Nova Icària.

Una altra opció des de Glòries és dirigir-nos a la parada número 1879 (Diagonal-Ciutat de Granada), per on passa l’autobús V25. També en uns nou minuts arribaríem a la parada Cementiri de l’Est (682), que queda a uns set minuts caminant de les platges de la Nova Icària i Bogatell

Des de Marina

Si no ens importa caminar, des de l’estació de metro Marina el passeig fins a la platja de la Nova Icària és d’uns 18 minuts caminant (o 15 si anem a «pas lleuger»). Una altra opció des d’aquest punt és agafar el ja esmentat bus V23, en aquest cas des de la parada Pamplona-Tànger (3625).

Des d’Arc de Triomf

Si preferim baixar a Arc de Triomf, per on també passen diverses línies de Rodalies, al sortir tenim la parada de bus pg. Lluís Companys-Arc de Triomf (1127), on paren els busos de la línia H16. Des d’allà, en uns 18 minuts podem baixar a la parada pg. Calvell-Rambla del Poblenou (700), que queda pràcticament davant de les platges del Bogatell i Nova Mar Bella. Si baixem una parada abans, Carmen Amaya-Taulat (3605), ens deixa entre les platges de la Nova Icària i Bogatell

També des d’Arc de Triomf és possible anar còmodament a les platges de la Barceloneta. En la mateixa parada de bus pg. Lluís Companys-Arc de Triomf (1127) passen les línies V15 i V19. Totes dues tenen parada a pg. Joan de Borbó-pl. del Mar (2626), que queda just davant de les platges de Sant Sebastià i de Sant Miquel

Des de plaça Espanya

Des de l’estació de plaça d’Espanya (per on passen l’L1 i l’L3 de metro i Ferrocarrils) també resulta fàcil accedir al mar. Agafant l’autobús de la línia D20 a la parada pl. Espanya-Paral·lel (788), en uns 25 minuts podem estar baixant a la platja de la Barceloneta.

Des de la Sagrera

Des de la Sagrera és possible arribar còmodament a algunes de les platges de Barcelona amb autobús. Sortint d’aquesta estació de metro i Rodalies, tenim la parada de bus Meridiana-la Sagrera (455). Allà podem agafar el V27, que en uns 17 minuts arriba a pg. Garcia Fària-Jonquera (3320), al costat de la platja de la Mar Bella

Si no tenim pressa, podem esperar i baixar en alguna de les parades següents, que també passen a prop d’altres platges de la ciutat. El recorregut d’aquesta línia de bus acaba al passeig marítim de la Barceloneta. 

Des de Verdaguer

Notícies relacionades

L’estació de metro Verdaguer és, a causa dels talls, l’última de l’L4 (groga) en direcció a la Pau, i on alguns viatgers es veuran obligats a baixar per sorpresa, si no s’han informat prèviament del tall. Així mateix, Verdaguer també és una de les estacions de l’L5 (blava), una altra de les línies del suburbà que registra més afluència d’usuaris. 

Des d’aquest punt és possible arribar a la platja en aproximadament mitja hora amb autobús. Caminant un minut, trobem la parada de bus pg. de Sant Joan- av. Diagonal (283), on para la també esmentada línia V19, que arriba fins a la Barceloneta.