On Catalunya

Gastronomia

Aposta per la cuina d’arrel

Els hotels de Barcelona impulsen la presència d’ingredients locals, productors de proximitat i km0 a les taules dels seus restaurants

Hotel Indigo Plaza España

Hotel Indigo Plaza España / Hotel Indigo Plaza España

3
Es llegeix en minuts
Raúl Vázquez

Els restaurants dels hotels de Barcelona treballen directament amb una gran varietat de productors que representen la diversitat agrícola i artesanal de Catalunya. Entre tots ells, destaquen les verdures i hortalisses del Parc Agrari del Baix Llobregat, distribuïdes per cooperatives com Soublim; els tomàquets Monterosa, cultivats a les costa catalanes; les carns i embotits elaborats en empreses familiars com Cal Tomàs, a la Pobla de Segur; o el peix que arriba diàriament des de llotges tan importants com la d’Arenys de Mar, Blanes o Barcelona, entre altres productors. Aquesta selecció d’ingredients permet oferir plats que defineixen a la perfecció el sabor gastronòmic català.

Els xefs de cada restaurant integren tots els productes en elaboracions que s’adapten a cada cicle natural. Les cartes evolucionen segons la temporada amb propostes molt variades que van des de les cremes d’hortalisses d’hivern fins als peixos del dia, passant per les carns de cocció lenta amb tècniques tradicionals o els arrossos autèntics i mediterranis que varien segons el tipus de producte disponible al mercat. A més, la cuina catalana d’aquest conjunt d’hotels aposta pel protagonisme absolut del producte, sense gaire artifici que enteli el sabor autèntic d’aquesta terra.

Grand Hotel Central /

Grand Hotel Central

Impacte en l’economia de la ciutat

L’impuls de restaurants amb cuina, de temporada i de qualitat, basada en productes frescos i de km0, té un resultat directe en l’economia de Barcelona. La filosofia de poder oferir propostes culinàries que siguin autèntiques, tradicionals i sostenibles permet millorar l’oferta gastronòmica local. Es consolida així un teixit productiu que combina el treball de l’hostaleria de la ciutat amb els productors alimentaris de tot Catalunya, la majoria d’ells petits empresaris, lluny de grans superfícies o macroempreses que monopolitzen el mercat.

Així mateix, la col·laboració entre ells estableix relacions de confiança, permet saber l’origen i tractament real de cadascun dels ingredients que s’utilitzen i garanteix pràctiques responsables i sostenibles durant tota la cadena alimentària del producte. Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Gremi d’Hotels de la ciutat pretén posar en valor aquells establiments que aposten pel producte de proximitat, impulsant d’aquesta manera el patrimoni gastronòmic català.

A l'esquerra, un dels plats del Catalonia Eixample 1864, i a la dreta, del Mandarin Oriental, Barcelona /

Catalonia Eixample 1864 i Mandarin Oriental, Barcelona

Una experiència més enllà del sabor

Asseure’s a la taula d’algun d’aquests restaurants a Barcelona significa gaudir d’un viatge pel territori català a través del gust. Els comensals tenen l’oportunitat de connectar amb les seves arrels, ja que els plats són la carta de presentació de la cultura de cada zona, posant en valor els sabors locals.

Notícies relacionades

Des de les hortes del Baix Llobregat fins a les valls pirinenques, passant pel Mediterrani i el seu peix fresc. La ciutat de Barcelona es reafirma, d’aquesta manera, com un destí gastronòmic de qualitat, sostenible i tradicional, on l’autenticitat està servida en cadascun dels plats que se serveixen als hotels.

A dalt a l'esquerra, un dels plats del Majestic Hotel & Spa Barcelona; a baix a l'esquerra, un dels plats de The One Barcelona; i a la dreta, una de les propostes gastronòmiques de abba Garden Hotel /

Majestic Hotel & Spa Barcelona, The One Barcelona i abba Garden Hotel

El producte català als hotels de Barcelona

Barcelona s’ha consolidat com una ciutat on la gastronomia importa i molt. A través del gust, aquells que la visiten poden descobrir el caràcter de la capital catalana i les seves arrels, amb la cuina mediterrània com a gran protagonista. Els últims anys, nombrosos hotels han augmentat el seu compromís amb el territori i els productes de proximitat, una aposta que no només millora la qualitat culinària i la identitat de Barcelona, sinó que també impulsa un model sostenible i de consum responsable per a la ciutat.

abba Garden Hotel: Restaurant 33rd Gastrobar

abba Sants: Restaurant abba mia Sants

Barcelona Catedral: Restaurant 4 Capellans

Catalonia Eixample 1864: Restaurant Les Finestres de Llúria

Cotton House Hotel: Restaurant Batuar

Grand Hotel Central: Restaurant Can Bo

Hotel Casa Lit Barcelona: Restaurant Casa Lit

Hotel Indigo Plaza España: Restaurant Reversible

Hotel INNSiDE by Meliá Barcelona Apolo: Restaurant Bite Box

Hotel Neri Relais & Châteaux: a Restaurant

InterContinental Barcelona: Restaurant Quirat

Kimpton Vividora Hotel: Restaurant Fauna

Majestic Hotel & Spa Barcelona: Restaurant SOLC

Mandarin Oriental, Barcelona: Restaurants Blanc i Moments

Nobu Barcelona: Nobu Restaurant

Ohla Barcelona: Restaurants Caelis i La Plassohla

Ohla Eixample: Xerta Restaurant

Regina: Bar La Esquina

Rialto: Restaurant Miró

The One Barcelona: Somni Restaurant

Yurbban Passage Hotel & Spa: Restaurant Yurbban Passage

Més informació i hotels a: mesqhotels.cat.