On Catalunya

ruta

A vista d’ocell

La Vall d’Àger, Sant Joan de les Abadesses, el Berguedà i Amer són punts on es pot viure l’experiència de saltar en parapent

A vista d’ocell

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
DAVID CÉSPEDES

Diuen que aquell qui ho prova per primera vegada la injecció d’adrenalina que rep és tan gran que segur que repeteix l’experiència. O, per contra, mai més vol tornar a provar-ho... El vol en parapent es presenta com l’experiència més pròxima al vol que pot fer un ocell. Un vol en parapent, sense soroll i en caiguda lliure permet contemplar el que des de terra no podrem admirar mai. A Catalunya hi ha diversos llocs on es porta a terme aquesta pràctica: la muntanya de Santa Brígida, a Amer, als voltants de Sant Joan de les Abadesses, la comarca del Berguedà i a la Vall d’Àger, a Lleida, entre altres punts muntanyosos. Emoció, aventura i adrenalina estan assegurades.

Una de les zones amb els paisatges més elogiats de la província de Lleida és el congost de Mont-rebei, definit com una joia de la natura i que presenta unes parets verticals de més de 500 metres d’altura. Aquesta particularitat és precisament un dels atractius per fer un salt en parapent. Hi ha empreses especialitzades que ofereixen diferents tipus d’experiències. Una és un vol d’aproximadament 10 minuts de descens en parapent biplaça des de la serra del Montsec, i es porta a terme en absència de corrents ascendents. Altres opcions són un vol d’uns 20 minuts que promet la contemplació d’unes vistes inigualables. Però, qui realment vulgui emocions més fortes i sigui encara més atrevit, sempre pot provar el vol amb maniobres acrobàtiques.

Notícies relacionades

La muntanya de Santa Brígida presideix la localitat d’Amer. Cada cap de setmana aquest és el punt des d’on es porten a terme múltiples salts en parapent. En algunes hores del dia el cel d’aquest punt de la comarca de la Selva es converteix en un autèntic espectacle per als ulls. No són ocells... Són aficionats al parapent els que omplen tot el cel. La comarca del Berguedà també és famosa per diferents punts on fer salts.

I a la comarca del Ripollès fa temps que treballen perquè l’afició i la pràctica del parapent es converteixi en un atractiu turístic. El parapent, i alguna de les seves variants, és una modalitat que està guanyant cada vegada més aficionats a Catalunya. En el cas del Ripollès, a més, la zona de vol són espais protegits del parc natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Sant Joan de les Abadesses i els seus voltants concentren les principals zones de salt.