On Catalunya

Bo, bonic i barat

Els millors mercats ambulants de Barcelona per a aquest cap de setmana i el pont

Les teves targetes de crèdit es creuran que són les d’Amancio Ortega. Barcelona està envaïda per mercats ambulants que et resoldran els regals de Reis

Els millors restaurants de Barcelona on compartir plats i vins naturals 

On comprar pocions d’amor

barcelona/Festivalet .JPG

barcelona/Festivalet .JPG / Festivalet

3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

És automàtic. S’encenen els llums de Nadal i un esperit consumista et posseeix. Durant unes setmanes, les teves targetes de crèdit es creuran que són les d’Amancio Ortega. Per satisfer aquesta arrencada consumista de desembre, però sense deixar-t’hi tots els estalvis de l’any, hi ha una solució: anar de mercats ambulants. Bo, bonic i barat, i d’aquí en surts amb els regals de Nadal ja fets, i sense gastar-te tot el teu pressupost festiu. Apunta-te’ls a l’agenda, perquè en els pròxims dies hi ha un porró.

Si vas amb xavalla al bolso i vols desfer-te’n amb compres compulsives, aquest cap de setmana tens un parell de llocs on esprémer fins a l’última moneda. D’aquí, amb només un euro ja en surts amb uns pantalons nous. El 3 de desembre i el 10 de desembre torna el Tot a 1€ a L’Ovella Negra (Zamora, 78, Barcelona). A barallar-se per la millor ganga. I no gaire lluny, de l’1 al 3 de desembre, nova edició del Tot a 5€ (Pere IV, 119, Barcelona). Roba ‘vintage’ i de segona mà, amb un preu màxim de 5 euros

El dia de la Immaculada passa’l enganxat a la bàscula. I no, no per anar anotant compulsivament el teu pes abans que arribin els banquets nadalencs. Del 8 al 10 de desembre arriba l’A Kilo: Vintage Market a la Nau Bostik (Ferran Turné, 1-11, Barcelona), un mercat amb roba que es ven a pes. Com la fruita del súper. 

Aquest dissabte ves al Clot, que estarà ple de segona mà, ‘vintage’ i disseny local a la Puça de Clot (entre els carrers d’Aragó i Clot). I diumenge també tens cita amb un dels mercats ambulants més famosos de la ciutat: el Fleadonia (plaça de Salvador Seguí, Barcelona), el mercat al carrer del Raval. I el següent diumenge, dia 10, toca el Flea (plaça de Blanquerna, Barcelona), també conegut com la meca de la segona mà, amb un catàleg que inclou des de la taula dels 60 del pis de la teva àvia fins a aquest jersei que es va comprar el teu pare en el seu viatge de noces.

I si et trobes en un ‘mood’ més nadalenc, hi ha un gran assortiment de mercats ambulants festius on passejar-te aquests dies. Començant pels clàssics com la Fira de Santa Llúcia, davant la catedral, i la Fira de Nadal de la Sagrada Família, davant el temple de Gaudí, els dos mercats ja a ple rendiment. El dia 5, vigília de dia festiu, encenen els llums al mar: literalment. És el primer dia de Nadal al Moll de la Fusta, la fira nadalenca que converteix el port en una estampa amb llums, nòria, paradetes, pista de gel i un trenet. Vaja, el que s’imaginaria una IA si li diguessis que et dibuixés els escenaris de ‘Love actually’. 

Una parada de la Fira de Santa Llúcia, ahir. /

David Zorrakino / Europa Press
Notícies relacionades

¿Un pla nadalenc més únic? Aquest cap de setmana tens diverses opcions. L’hotel de 5 estrelles Kimpton Vividora (Duc, 15, Barcelona) obre les portes amb un mercat nadalenc amb menjar, parades, llums, xocolata calenta i música en directe. Al Poblenou, el Pal Market Fest, el mercat ambulant d’artesania i disseny de Palo Alto Barcelona (Pellaires, 30-38, Barcelona), organitza la seva versió nadalenca

Fora de Barcelona, l’esperit nadalenc també ha arribat, amb una desena de mercats ambulants per escollir. Per exemple, el de Badalona (plaça de la Plana, Badalona), que aquest any està acompanyat del famós megaarbre (plaça del President Tarradellas, Badalona). A l’Hospitalet també hi ha el seu tradicional Santa Llúcia (rambla de Just Oliveras, l’Hospitalet); a Santa Coloma, el mercat nadalenc serà a la Nova Plaça Fondo, i així, un llarg etcètera amb pràcticament cada municipi de l’àrea metropolitana acollint un mercat ambulant al seu centre neuràlgic. Això sí, prepara’t psicològicament per empatxar-te d’‘All I want for Christmas is you’.