On Catalunya

Excursió instagrammer

El bosc perfecte per veure la tardor està a 20 minuts amb tren de Barcelona

¿Fart de veure vermell i groc a Instagram? No, no parlem dels vídeos dels ‘cayetanos’ a Ferraz, sinó de les fotos tardorals. Doncs viu-ho en primera persona: a 20 minuts a Renfe de Barcelona tens un bosc ple de colors

Barcelona Singular: les perles amagades del barri de Santa Anna

Del rei emèrit a Julio Iglesias i Maradona: així són els nous museus de vividors de Barcelona

barcelona/bosque.jpg

barcelona/bosque.jpg / Instagram @cesc63

1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Baixen les temperatures, i és automàtic: una de cada tres ‘stories’ dels teus amics retrata un bosc tardoral preciós, amb les llums del capvespre banyant les fulles grogues i vermelles. Totes elles preses als boscos de la Garrotxa, de la Cerdanya, del Pirineu, del Montseny... i tu, mentrestant, estirat al sofà de casa. Problemes de no tenir una segona residència. 

Però tranquils, no fa falta hipotecar-se al Pirineu o passar-se tres hores de cotxe (anada i tornada) durant el cap de setmana per trobar petits racons naturals amb la paleta de colors de la tardor. Agafant el tren, a uns 20 minuts de Barcelona, hi ha una opció més que ideal per canviar els colors de l’asfalt de la ciutat pel groc de les fulles. És a Mollet del Vallès, a la frontera nord de la ciutat: el Gallecs, un espai rural protegit amb senders per passejar a peu o en bici i banyar-se de tardor.

Detall del bosc. /

.

Hi ha rutes de tots els nivells. Des de circulars de poc menys d’una hora, fins a passejos en bici de més de 6 h que et porten per tots els municipis de la zona (Mollet, Palau Solità i Plegamans o Caldes de Montbui, entre d’altres). Un dels punts forts és la diversitat de paisatges. En pàgines d’aficionats a l’excursionisme, com Alltrails, hi ha caminades que en una hora i mitja t’ensenyen des de boscos frondosos d’arbres alts amb colors tardorals, fins a camps de cultiu, rierols amb ànecs i ermites. Una ruta versàtil que deixarà estampes envejables en les teves ‘stories’. 

Notícies relacionades

A més de paisatges, naura i esport, s’organitzen activitats per promoure el comerç i la producció local. Per exemple, diumenge vinent, 19 de novembre, torna el Fira’t de l’Espelta, una fira tradicional amb paradetes on es vendrà pa, magdalenes, ous i verdures, ja no de quilòmetre 0, sinó de centímetre zero: literalment estaràs comprant els productes en el camp d’on surten.

A més del mercat ambulant hi haurà una paella popular, feta amb verdures dels camps del Gallecs, i activitats variades, com ensenyar els més petits a cultivar el blat de moro amb mètodes tradicionals, i per als més adults, un tast de cerveses artesanals produïdes amb l’ordi del Gallecs. Pla perfecte de diumenge.