On Catalunya

El pi de Bofarull, a Reus

El pi de Bofarull, molt a prop de l’aeroport de Reus.

El pi de Bofarull, molt a prop de l’aeroport de Reus. / A. MADRIDEJOS

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

Per localitzar el pi de Bofarull només cal seguir les indicacions que porten a l'aeroport de Reus. No hi ha pèrdua. L'imponent arbre s'alça solitari vora la carretera, en un terreny situat al costat de la riera de la Quadra, i és inconfusible per la seva silueta, amb un tronc estriat i molt robust, sense branques i amb una copa amb forma de parasol, elements característics dels pins pinyoners. Fa concretament 4,53 metres de perímetre a l'altura del pit -un dels més gruixuts de la seva espècie a Catalunya- i té una alçada aproximada de 19 metres. Com explica la Generalitat, l'any 2008 es va fer un tractament de terra a l'àrea d'influència de l'arbre per reduir la compactació i augmentar la porositat i l'airejament. Ara la seva vitalitat és excel·lent si es té en compte que els especialistes estimen que ronda els 300-350 anys d'edat.

Notícies relacionades

Segons destaca el web municipal de Reus, l'arbre és molt conegut entre els veïns i s'ha convertit en un punt de referència, motiu pel qual figura fins i tot en una ruta circular elaborada per la Regidoria de Medi Ambient amb elements turístics destacats del municipi.

Localitzador Google Maps d'arbres singulars Fer Arrels-On Barcelona

Pinus pinea

Nom comú en català: pi pinyoner, pi pinyer, pi ver Nom comú en castellà: pino piñonero, pino manso Origen: Conca mediterrània Antiguitat: desconeguda. Cap a 1650-1700 Lloc: Reus (Baix Camp). A la carretera que porta a l'aeroport, 300 metres després de passar per la rotonda on es creuen la C-14 i la N-420

Temes:

Fer arrels