On Catalunya

nits amb glamur

Zuu: ballar sobre les restes de Jimmy'z

Els baixos de l'Hotel Sofía (abans Princesa), que allotgen la disco que va triomfar els 90, resuscita com a 'nightclub'

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Hi haurà molta gent que (com servidora) anirà a descobrir l’estrena noctàmbula de l’any, Zuu, amb gran afany arqueològic. O sigui, buscant baules perdudes amb aquella discoteca pija que va ser el Jimmy’z en la gloriosa dècada dels 90. Feia uns quants anys que estava tancada, però la reforma integral de l’Hotel Sofía (abans Princesa Sofía) ha fet també la seva màgia al subsol, que ara ressuscita com un flamant 'nightclub'. Impossible comparar estructures, pistes, barres ni un sol element, perquè l’arquitectura i l’interiorisme de Jaime Beriestain han inventat un club nou, tot i que a alguns els semblarà veure-hi ­fantasmes.

AQUELLS ANYS 90

La solera nocturna de l’espai ja li augura energia favorable. Va albergar el cotitzat Regine’s abans de ser Jimmy’z, però va ser en aquesta etapa més dilatada quan va arrasar en les seves sessions teenager a les tardes i a les maratonianes nits de cap de setmana. 

    

Per aquell piano bar de l’entrada, el seu privat o la seva endimoniada zona de ball hi desfilaven sense dissimular jugadors del Barça, presentadors, models i fins i tot les infantes Cristina i Elena disposades a fondre els seus talons a la pista.

¡Quins temps! Sortir era litúrgia obligada, millor tres dies que un. I els bitllets de 5.000 i 10.000 pessetes es liquidaven en una ronda rere l’altra, com si no hi hagués un demà (ni crisi). 

 

Després del llarg parèntesi, aquelles parets (ara en tons bordeus) tornen a vibrar en versió segle XXI i ­cool. ­Desplegament de vellut als sofàs i butaques, calaveres als tiradors i ornaments, banys luxuriosos on tot són miralls i barres rutilants. 

Aquí s’imposa l’oferta circular, on el client sopa, disfruta d’un espectacle, pren copes i acaba desmelenat al ritme del dj. Tot en un. 

‘DINNER SHOW’

A favor seu compta amb l’assessoria gastronòmica del xef Carles Tejedor, encara que aquí s’opta per un menú degustació en taules baixes amb múltiples miniaperitius (els freds, d’una vegada en un canelobre giratori, del cranc al foie; els calents, en diverses fases) i un plat principal a escollir més postres per 150 euros, begudes incloses. Tarifa tancada que inclou un xou de cantants i ballarins (Desvarío Producciones) durant l’àpat. Un 'dinner show' entretingut que no pot competir amb les versions eivissenques, però que possiblement apunta sobretot cap al turista. 

Notícies relacionades

Un bon pla b seria començar amb un àpat als solvents restaurants de l’hotel -Impar o Be So- i després saltar a la ­discoteca a mitjanit, quan el local té més punch i dos espais diferenciats però contigus per a les copes pures, o per al ball.

El millor d’aquest delit és el mix generacional: els que hi arriben i els que hi van ser i encara els queda corda...

Temes:

De copes