On Catalunya
Agafa pa i suca
Moll per a tothom
S’estén la mollmania. És un producte que vola de les carnisseries i fa anys que es manifesta sense embuts a gairebé totes les cartes de Barcelona
Espero el meu torn a la carnisseria. La senyora que tinc davant demana moll amb summa naturalitat, mentre introdueix diversos filets al carro. La dependenta dibuixa una ganyota que segurament ha repetit diverses vegades durant el dia. Fa hores que no li queda moll, assegura, i no amaga la seva sorpresa davant el sobtat èxit d’aquesta substància que s’amaga a l’interior dels ossos dels animals: abans se li amuntegaven els fèmurs a la nevera. Actualment hi ha bufetades per aconseguir-los.
El moll vola de les carnisseries, però fa anys que es manifesta sense embuts a gairebé totes les cartes de Barcelona. Gairebé diria que està de moda, però les modes són efímeres i aquest producte ha arrelat tant que no sembla destinat a desintegrar-se en els llimbs de les tendències gastro, sinó més aviat al contrari. Ara mateix, el moll és el puto amo, Guardiola ‘dixit’.
Em moro pel teu os
Notícies relacionadesPodria esgrimir teories rares per explicar la mollmania. Podria posar-me la disfressa de gastrònom enfurismat i renyar els foodies per posar de moda i encarir un producte antic que abans regalaven a les carnisseries. Però no vaig muntar el drama, perquè hi ha una raó molt més senzilla per explicar aquest boom: el moll és escandalosament bo i quan el tastes acabat de treure de la brasa, ja no hi ha marxa enrere. No és gaire difícil entendre-ho.
Encara recordo vívidament el meu primer moll amb ‘steak tartar’ a Suculent fa cinc anys. O l’arròs amb moll ratllat que executava Borja García quan era a Dos Pebrots. Han passat ja uns quants hiverns i aquest producte segueix creixent i creixent: a l’acabat d’inaugurar restaurant Aleia, per exemple, és un els plats estrella. Definitivament, ens queda molt os per menjar.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Ciria vol presidir el Barça per "canviar les coses"
- Una ‘Marató’ d’emocions
- Segona vida (25) / LUIS MILLA "Hisenda em va fer una inspecció quan me’n vaig anar del Barça al Madrid"
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Racons emblemàtics de Catalunya L'increïble poble de conte a menys de 40 minuts de Manresa
- Crisi ramadera Illa admet que la Generalitat ja sospitava de l’arribada de la pesta porcina dos dies abans de la declaració oficial
- A instàncies de l’Ajuntament Un ampli dispositiu policial desallotja a Badalona uns 200 migrants de l’assentament més gran de Catalunya
- TELECOMUNICACIONS Telefónica llança la seva oferta final de l’ero amb 4.554 sortides i acosta l’acord amb els sindicats
- Compareixença al Parlament L’oposició acusa Illa de «falta de lideratge» per haver mantingut el viatge a Mèxic malgrat la pesta porcina
- Investigació oberta Ampli dispositiu policial per buscar un pare que no va tornar la seva filla de cinc anys a la mare al Prat de Llobregat
