On Catalunya
Agafa pa i suca
Moll per a tothom
S’estén la mollmania. És un producte que vola de les carnisseries i fa anys que es manifesta sense embuts a gairebé totes les cartes de Barcelona

Espero el meu torn a la carnisseria. La senyora que tinc davant demana moll amb summa naturalitat, mentre introdueix diversos filets al carro. La dependenta dibuixa una ganyota que segurament ha repetit diverses vegades durant el dia. Fa hores que no li queda moll, assegura, i no amaga la seva sorpresa davant el sobtat èxit d’aquesta substància que s’amaga a l’interior dels ossos dels animals: abans se li amuntegaven els fèmurs a la nevera. Actualment hi ha bufetades per aconseguir-los.
El moll vola de les carnisseries, però fa anys que es manifesta sense embuts a gairebé totes les cartes de Barcelona. Gairebé diria que està de moda, però les modes són efímeres i aquest producte ha arrelat tant que no sembla destinat a desintegrar-se en els llimbs de les tendències gastro, sinó més aviat al contrari. Ara mateix, el moll és el puto amo, Guardiola ‘dixit’.
Em moro pel teu os
Notícies relacionadesPodria esgrimir teories rares per explicar la mollmania. Podria posar-me la disfressa de gastrònom enfurismat i renyar els foodies per posar de moda i encarir un producte antic que abans regalaven a les carnisseries. Però no vaig muntar el drama, perquè hi ha una raó molt més senzilla per explicar aquest boom: el moll és escandalosament bo i quan el tastes acabat de treure de la brasa, ja no hi ha marxa enrere. No és gaire difícil entendre-ho.
Encara recordo vívidament el meu primer moll amb ‘steak tartar’ a Suculent fa cinc anys. O l’arròs amb moll ratllat que executava Borja García quan era a Dos Pebrots. Han passat ja uns quants hiverns i aquest producte segueix creixent i creixent: a l’acabat d’inaugurar restaurant Aleia, per exemple, és un els plats estrella. Definitivament, ens queda molt os per menjar.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Més d’un milió de catalans prenen Diazepam i altres ansiolítics
- Nova etapa L’emotiu comiat de Ramon Pellicer del ‘TN’ de TV3 després de 23 anys: «Ara assumirem altres responsabilitats»
- Deduccions fiscals El ‘BOE’ confirma una nova deducció de fins a 340 euros en el teu IRPF: així pots beneficiar-te d’aquesta ajuda
- 53 anys d’història Un tresor fotogràfic, en perill
- Renfe adjudica el transport en bus pel desdoblament després de tres intents fallits
- Champions league La Premier encareix la Champions per a Barça i Reial Madrid
- TELEVISIÓ I MAS Em ve molt de gust
- Barcelona, protagonista Una ‘spin-off’ del Clínic avança en el tractament de leucèmies
- L’ACTUALITAT BLAUGRANA Flick enterra tots els egos
- La reaparició Bernal comença un altre viatge després de la lesió