On Catalunya
Any nou, dieta nova
10 restaurants on menjar ‘healthy’ i barat a Barcelona
Ha arribat la pujada de gener. La cartera et demana clemència i el cos t’implora menjar saludable. Aquí tens propòsits 3 en 1: menjar bé, sa i a bon preu és possible

S’acumulen les teranyines al teu compte bancari i el gener tot just acaba de començar. S’acumulen els mitxelins a la teva en altre temps tauleta i, el que dèiem, el gener tot just acaba de començar. El cos t’implora menjar saludable i baix en calories. La cartera et demana clemència, perquè els números són més vermells que el cul d’un mandril. El gener tot just acaba de començar, repeteixo, de manera que l’equació per sobreviure està clara: necessites que les variables bo-healthy-barat es conjuguin en perfecta harmonia per esquivar el colesterol i la ruïna en un començament d’any no apte per a pusil·lànimes. Menjar sa, menjar bé i menjar barat és possible a Barcelona, tot i que no ho sembli. Raó aquí.
Vegà amb galons
Fast & healthy
És un dels restaurants vegans més longeus de Barcelona, asseguren que hi són des de 1980, de manera que van ser pioners del menjar sa quan per menjar sa enteníem posar-li pastanaga a les tripes. Biocenter alimenta treballadors del Raval cada migdia amb una fórmula que conjuga bons aliments i bons preus, dos elements que no solen ocupar la mateixa fórmula. Magnífiques cremes de verdures, amanides que podrien ser plat únic, heura, seitan i quinoa a raig, sucs de fruites per refrescar el ganyot, més burgers veganes que a casa de Gwyneth Paltrow i diferents combos per al menú del dia que no t’obligaran a recórrer a la teva societat offshore per abonar el compte. Per menys de 12 euros, menú complet. Per menys de 10, pots demanar un primer i un segon. I per menys de 8, plat únic per si hi ha molta pressa, poca gana o estàs mal acompanyat.
Pintor Fortuny, 25. restaurantebiocenter.es
‘Real food’ per a la penya
Honestedat en cadena
Ho està petant moltíssim. Aquesta cadena de restaurants (quatre sucursals a Barcelona) ha convertit en ‘cool’ el menjar sa, i ha connectat no només amb un públic adult, preocupat per la seva alimentació i finances, sinó també amb molts joves que fotografien amb avidesa els seus plats, espirals de color curulles de vegetals de temporada. Tot i que a molts els produeixi recel el seu aspecte de franquícia (que no ho és), a Honest Greens fan honor al seu nom i li fan un gir modern i seductor al menjar sa, sense rastre de processats, additius, sucres i altres sospitosos habituals. Tot i que en el seu ‘slang’ destaquen termes que marejarien els nostres avis com a plant based, keto o veggie, no renuncien a la proteïna animal i treballen amb matèria primera molt fiable (el salmó i la vedella de pastura compleixen). Els preus són acceptables i el xut de salut per a tu i per als teus ‘stories’ està garantit.
Rambla de Catalunya, 3. Tuset, 4. Pla de Palau, 11. Diagonal, 208. honestgreens.com
La milla verda
Mims vegetals
Potser et toca esprémer una mica més la Visa, però a Et Quiero Verde no hi ha insatisfaccions que valguin. En aquest restaurant eco-friendly s’imposen els vegetals de temporada i els substituts de la carn, tot i que també hi ha espai per a paladars flexitarians. Al menú del dia, per uns raonables 14,50 euros, tens entrant, primer i segon plat, postres, beguda i pa. I et pots trobar plats tan suggeridors com un carpaccio de moniato, una crema de porros i bledes o un wok de fideus, verdures i heura. Als sopars els preus pugen, però a la carta pots trobar joies com els cappelletti amb trompetes de la mort i tofu, uns deliciosos sams d’heura amb ‘causa a la limeña’ o unes tallarines de calamar amb hummus i tabule. Sorpresa: menjar sa pot ser molt divertit.
Rosselló, 235. @tequieroverdebcn
Amb un bol n’hi ha prou
Sa i estalvi
Demanes a la barra, esperes a la teva taula i quan el plat està llest, tu mateix el vas a recollir. A Bohl, el que s’estalvien en personal, repercuteix en la teva butxaca. L’aigua filtrada, per començar, és gratis, i els preus dels seus extraordinaris plats, bols i torrades presenten una de les millors relacions qualitat-preu de Barcelona. Els seus bols vegetarians i vegans són antològics i variats. Demana la torrada d’alvocat amb kimchi d’acompanyament. Descobreix una de les amanides verdes amb fruita seca més potents, abundants i saboroses de la ciutat: es diu Green Goddess. Posa’t amb el curri de verdures o amb aquest bol del dia amb vegetals i caldo de miso que et reconciliarà amb la humanitat. Per menys de 12 euros en surts feliç, amb les teves defenses crescudes per la punxada de verdor i sense blau al braç. ¡Ja t’està bé, Pfizer!
Trafalgar, 47. bohl.co
Raval ‘veggie’
No a la carn
Un dels meus restaurants favorits quan el meu dietista amenaça de denunciar-me a l’OMS. A Teresa Carles menges sa, verd, calent i ràpid sense haver d’hipotecar la segona residència dels teus pares. Aquest vegetarià etern té una fórmula per al menú del dia a l’estil Tetris: pots provar diferents combos fins a trobar el format que t’encaixi. El menú complet està a 14,45 euros, però per 10,50 et menges un entrant i un principal. I s’ho treballen: mandonguilles de cigrons en salsa verda, lasanya de carbassó, fesols amb carxofa i bròcoli... Per cert, els sucs de la casa queden genial a Instagram, però no són barats: si els regals nadalencs t’han cruixit, conforma’t amb una mica de H2O.
Jovellanos, 2. teresacarles.com
Sushi ‘plant based’
Crispetes ‘healthy’
Sushi vegà: es diu aviat, sembla un impossible, però a Roots & Rolls surten airosos del repte i et posen safates de nigiris i makis amb vegetals, fruites, bolets, espècies i heura com elements principals (a més d’unes delicioses salses per sucar-los). Són saborosos i divertits, presenten un arròs impecable i volen alt malgrat les limitacions i l’absència de peix. Els entrants vegetarians també valen la pena. Em quedo amb les xips de kale i atenció: ¡les crispetes de coliflor! No hi ha bemolls de vendre-les als cines.
Consell de Cent, 401. es.rootsandrolls.com
Bany de vapor
No als fregits
Tot cuinat al vapor. A Vabowl podràs fugir dels fregits i trobar confort en els seus platillos de cuina asiàtica a preus bastant ajustats. Diuen que la cuina al vapor enforteix les defenses i manté gairebé tots els nutrients intactes, i això és el que li interessa ara mateix al teu cos. Vegetals, carns, peixos i dim sum se sotmeten a les felicitacions d’aquesta tècnica tan saludable. La seva fórmula del dia (12,90 euros amb tres plats, beguda, postres i arròs) és una bona notícia tant per al teu gestor com per al teu nutricionista. Per cert, tenen menú clàssic, vegetarià i vegà: inclusius fora de mida.
Diputació, 139. vabowl.com
La zona horta
Sabor casolà
Un altre vegetarià amb cabells blancs al Raval, un barri abonat al verd. Es diu L’Hortet, i és una trinxera per a amants de la salut i els sabors casolans. Sense ostentacions ni concessions hípsters, aquesta casa de menjars vegetariana porta eons apostant per una alimentació basada en la verdura, el vegetal, el llegum... I ho fa ajustant preus perquè tothom en pugui disfrutar: menú complet, 11,80 euros. Primer i segon plat, 10 euros. Plat únic, 7 euros. Sopa o crema, 5 euros. La teva salut... no té preu.
Pintor Fortuny, 32. restaurantvegetariahortet.com
Pla setmanal
Calories de qualitat
Si no tens temps per cuidar-te, que et cuidin uns altres. A Welthy et dissenyen menús setmanals (cinc menjars al dia) i te’ls porten a casa perquè controlis el teu pes, et tonifiquis, t’alimentis sa i no passis gana. Són plans d’alimentació amb producte de proximitat, dissenyats per nutricionistes i pensats perquè mengis ‘healthy’ a casa. Una solució meravellosa per a esclaus del teletreball i víctimes del Nadal. Els menús setmanals varien segons l’aportació calòrica total, que va de les 1.200 a les 2.500 calories. Tu decideixes el pla, les dates i la quantitat de dies. Els preus són realment econòmics, ah, i els veggies també tenen els seus respectius plans setmanals, que aquí hi juguem tots.
Passeig de Sant Gervasi, 28. www.welthy.es
Sortida d’hummus
Happy meal
Notícies relacionadesAmb un nom així, és impossible que no brodin la recepta. A Hummus ofereixen varietat i qualitat en matèria d’hummus, el plat estrella d’una carta desenfadada, vegetariana, vegana, saborosa i amb picades d’ullet a l’Orient Mitjà. Per 12,50 euros et claves un entrant, un principal, unes postres i beguda. I el partit no s’acaba en els hummus, atenció al falàfel, al cuscús i les amanides: preus justos i sabors desmesurats.
València, 227. hummusbarcelona.eltenedor.rest
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Bizum Bizum canvia les regles: a partir d'ara aquests enviaments estaran prohibits
- Lleig comiat d’Ancelotti que esquitxa Florentino i el vestidor
- Tribunals Els Mossos que van ajudar a escapar Puigdemont van aparcar el cotxe de la fuga el dia anterior a Arc de Triomf
- NOU MODEL DE CIUTAT El Trambesòs, tallat més de mig any per la reurbanització de la Gran Via
- Informe d’Acció Catalunya és la segona regió del món que més inversió tecnològica atrau per al sector de la salut
- Article del conseller de Política Lingüística Un pacte per fer créixer el català, per Francesc Xavier Vila
- Rampes nocturnes: per què es produeixen, quines són les causes i què he de fer?
- Xarxa de pederàstia Els educadors que tractaven la menor tutelada violada pel 'Pelicot català' van descobrir al seu mòbil fotos i vídeos dels abusos
- Nou decret El Govern ajorna la pujada de la taxa turística pendent del suport dels Comuns
- De 7Cases Detinguda una administradora de finques per apropiar-se de 256.246 euros de 14 comunitats de veïns