On Catalunya
AGAFA PA I SUCA
'Pintxo' de truita hidroalcohòlica
Element exòtic i omnipresent que té els 'foodies' com gossos perseguint-se la cua. Gràcies al gel hidroalcohòlic, un simple tallat es converteix en un cigaló d'especialitat carregadíssim

zentauroepp54726494 onbarcelona200904124315 /
Quan comença la nova temporada, mai falten els inevitables articles gastronòmics sobre els aliments destinats a triomfar en el futur més immediat. Generalment, n’encerten un de cada cinc, però allà són, donant la llauna any rere any. Dono per fet que tots aquests articles premonitoris obviaran un element exòtic i omnipresent ja a tots els nostres restaurants, una salsa/emulsió/amaniment que té els foodies com gossos perseguint-se la cua: el gel hidroalcohòlic.
Em confesso addicte a aquest compost. El gel hidroalcohòlic és el primer que busco cada vegada que entro en un bar o restaurant. M’unto les mans amb el seu líquid semiviscós i li cedeixo la batuta de l’experiència culinària sense temor, conscient que el mannà antisèptic no és una modeta, com el kale: el gel ha vingut per quedar-se.
Maridatges de gel
Notícies relacionadesGràcies al gel, un simple tallat es converteix en un cigaló d’especialitat carregadíssim (i amb possibles traces radioactives). No hi ha res com emportar-se aquesta avorrida hamburguesa a la boca i descobrir que fa gust d’acetona i Baileys. ¿Odies el coriandre? Un raig de gel a les falangetes i el cebiche deixarà de tenir gust de sabó, ara et semblarà besuc amb Larios.
Podria parlar d’aquests restaurants que tenen unes ampolles de gel que semblen menys segures que xipollejar al reactor 4 de Txernòbil, però prefereixo fabular amb l’excitant futur d’un producte que ha convertit la quinoa en pastura de 'boomers '. Somio cellers i maridatges de gel hidroalcohòlic als meus restaurants favorits. «¿Colomí amb ceba trufada, senyor? Per a aquest plat, permeti’m recomanar-li una bona esbandida de mans amb aquest Betafar collita del 2018: molt viscós i amb una suau aroma a goma d’enganxar industrial que realça el sabor de l’au».
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Pèls de punta Gonzalo Bernardos adverteix del "festival" immobiliari que ve: "L'habitatge de compra es posarà molt car..."
- Novetat Cercle blau a Whatsapp de Meta AI: com treure'l del telèfon
- FUTBOL I INVERSIÓ Compro un club mentre jugo en un altre: Messi i Luis Suárez s’afegeixen a l’última moda dels futbolistes
- Visita inesperada Plaga d’arnes gegants: invasió a diverses zones de Catalunya i Espanya
- Musk deixa el Govern després d’aplicar polèmiques retallades
- Obres El Barça planeja estrenar el nou Camp Nou al Gamper, però només per a 25.000 espectadors
- Cas excepcional Alegria per als conductors a Espanya: no hauran de passar la ITV a partir de 2025 si el seu cotxe està en aquesta llista
- Ajuts socials Ja és oficial: Així pots sol·licitar el nou ajut de 700 euros compatible amb l'Ingrés Mínim Vital
- Frau La Policia Nacional, preocupada en detectar una nova estafa que utilitza les etiquetes de les escombraries: així pots evitar-la
- Una jutgessa investiga si la CCMA ha pagat retribucions superiors al límit legal a directius