On Catalunya

proposta original A GOMBRÈN

Bolets amb estrella

Caça de bolets amb el xef de Fonda Xesc

Francesc Rovira.

Francesc Rovira.

1
Es llegeix en minuts

Acostumats a arribar, asseure's, menjar, pagar i tocar el dos, els clients de Fonda Xesc (Gombrèn, Ripollès) hauran de canviar el xip. Almenys, els que vulguin participar en la iniciativa que ha muntat el seu xef, Francesc Rovira. El cuiner d'aquest restaurant premiat per la guia Michelin amb una estrella, vol donar a conèixer les espècies de bolets que es poden trobar als boscos i muntanyes pròxims al seu establiment i les seves propietats culinàries, de manera que s'emporta els comensals d'excursió i després els munta un  taller-demostració a la seva pròpia cuina on explica de manera pràctica què es pot fer amb el tresor que han recollit unes quantes hores abans.

Notícies relacionades

«Sabíem que els show cookings amb bolets són habituals en països com per exemple França i Suïssa, però hi hem volgut incorporar la novetat de les sortides a la muntanya», explica Meritxell Vilalta, cap de sala. Les excursions visiten paratges com el santuari de Montgrony i el barri del Cortal de Gombrèn, on es troben rossinyols, fredolics i algun rovelló. «Volem descobrir a la gent els bolets que es troben per aquí però també com s'han de tractar i la millor manera de cuinar-los», afegeix Rovira.

Els responsables de Fonda Xesc completen la seva oferta amb un allotjament amb 14 habitacions.