On Catalunya
Tres restaurants per menjar-se el pont de maig
En una ciutat assetjada per restaurants que semblen una fotocòpia d’una fotocòpia, encara queden opcions per menjar bé sense hordes de turistes copant les taules

La ensaladilla rusa de gambas al pil-pil de Malparit. /
Que a ningú li passi per alt el que estan fent Chunlin Yu i el seu equip a Ginnan (Aragó, 191), perquè m’emprenyaré. Atresoro les meves dues visites a aquest restaurant com el record d’un primer petó. Potser exagero, però en una Barcelona assetjada per restaurants que semblen una fotocòpia d’una fotocòpia, celebro des de la hipèrbole que hi hagi cuiners joves i valents que li donin un cop a la Xerox. A Ginnan, abans conegut com a Gingko, s’està fent una cosa diferent amb la, ehem, fusió.
Catalunya i la Xina conviuen a la seva carta d’una manera que jo no havia vist mai abans. I a sobre, la seva gran aposta són els menuts, un aguanta’m el cubata que m’encanta, perquè negar-ho. Aquests dies de pont seria la meva primera opció, trobaràs lloc, no et molestaran les hordes de turistes i t’enamoraràs de la seva orella de porc a la brasa amb cogombre adobat (aquesta textura tova i cruixent, verge santíssima). O de la llengua de vedella enrotllada amb calçots. O del melós de tendons amb cocotxes de bacallà i favetes. O del flam de pèsol fumat amb cruixent de pernil i menta, la demostració que aquesta penya juga en una altra lliga.
Potser, ets un dels desafortunats que, no només es queda a Barcelona, sinó que a sobre, té compromisos de consanguinitat aquests dies de pont. Vaja, que no et salves de l’avorrit menjar familiar que feia mesos que esquivaves. Sense problema. A Sant Gervasi us espera a tots el restaurant Varela (plaça de Molina, 4), a parer meu, un dels més eficaços quan has de lidiar amb la tribu. La seva àmplia visió de la cuina sense pretensions fa de les seves tapes, platets i olles una assegurança de vida.
Tens la llegendària truita amb escuma de patata, una obra d’art que mai falla i que deixarà el teu cunyat foodie ben bocabadat. Tens les aletes de pollastre desossades i confitades amb salsa de kimchi, per a la teva cosina Gen Z. Tens així mateix les croquetes de fricandó, perquè el teu avi deixi de queixar-se. I tens també un arròs absolutament miraculós de botifarra i trompetes de la mort, per aconseguir que tots mengin en un silenci sepulcral i el món, durant uns segons, et sembli un lloc meravellós. Varela al rescat.
Nit tranquil·la
Si el que busques és una nit tranquil·la en parella o un sopar amb amics en petit comitè, a Malparit (Còrsega, 253) et donaran el que necessites. Tapes, cuina tradicional, carns, peixos i guisats amb un twist, sense passar-se, tot ben fet i amb producte d’entitat. L’ensaladilla russa de gambes al pil-pil és un must majúscul. També el moll de vaca vella amb tàrtar de tonyina, un mar i muntanya que aixeca passions entre la parròquia. Per cert, el capipota voreja l’escàndol i el flam amb nata és l’única clausura possible. Que descansis.
- Un policia de Badalona serà jutjat per falsejar quilometratge
- La nadinemania conquereix el món de l’òpera
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Electricitat Causes de l’apagada i solucions perquè no es repeteixi: els experts vaticinen què passarà a partir d’ara a Espanya
- Els vàpers tornen a les platges de BCN després d’un revés judicial
- Desenes de canals de YouTube amaguen continguts gore, fetitxistes i macabres en suposats vídeos per a infants
- Del 'chemsex' al 'slam': creix l’ús de drogues per via intravenosa durant les relacions sexuals
- Guerra comercial Catalunya s’organitza per minimitzar l’efecte dels aranzels cap a les 1.200 empreses alimentàries que exporten als EUA
- Electricitat Causes de l’apagada i solucions perquè no es repeteixi: els experts vaticinen què passarà a partir d’ara a Espanya
- Tiktok Un cuiner xinès destapa quin és el client més rendible en un bufet i el que menys