On Catalunya

gastronomia

Arriba a Barcelona el cirqloo: ¡la rosquilla amb guisats a l’interior!

Són dònuts amb plats a dins: des de galtes fins a gambes de Palamós. És un invent català

barcelona/image2.jpeg

barcelona/image2.jpeg / Cirqloo

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Sembla mentida el que pot donar de si un invent tan simple com el dònut. Ja fa temps que la rosquilla ha sortit de les pastisseries per colar-se en hamburgueseries i fins i tot restaurants d’alta cuina: encara recordo el donette de foie de L’Antiquari o el biquini de dònut de La Bikineria. Doncs quan ja tot semblava dit en aquest format, arriba una floreta que un servidor no s’esperava: el criqloo. I és un invent català.

Al taulell de la botiga Cirqloo de l’Eixample (Aribau, 156) reposen els protagonistes de la pel·li com si fossin joies: a primera vista semblen dònuts, però es diuen cirqloos i són unes rosquilles artesanals amb gir gastronòmic al seu interior. El farcit d’aquestes peces bé podria figurar a la carta de qualsevol restaurant: cua de toro, galta de porc ibèric, gamba de Palamós, cansalada viada de porc Duroc, calamars amb ceba en la seva tinta…

Els cirqloos són dònuts amb plats a dins, rosquilles amb guisats, marisc o porc de qualitat.

Notícies relacionades

Totes les peces s’elaboren diàriament des de zero. La massa de la rosquilla es construeix sobre bons ingredients de proximitat i se sotmet a una doble fermentació.

Els farcits es treballen també a l’obrador de la casa i comprovo que estan ben cuinats. Cada unitat, a més, ve amb una salsa adequada en el seu farcit, un motlle per dipejar o banyar el criqloo, fer-lo més agradable i donar-li un necessari toc d’untuositat.

Temes:

Barcelona