On Catalunya

Un dels 10 millors «escape rooms» del món és a Terrassa

Els Oscars d’aquest sector catapulten La Taberna de The City com la 9a millor sala del món i la ‘top 1’ d’Espanya. Aquí fins i tot et trobes un barco

Un dels 10 millors «escape rooms» del món és  a Terrassa
2
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

No fa ni tres mesos que va obrir i ja està al top 10 mundial. La Taberna, es diu. Aquest nou escape room de Terrassa és la 9a millor sala del món i la número 1 d’Espanya, segons els Oscars dels escape rooms, els premis Terpeca. ¿Que què té d’especial? «El més impressionant és el que hi ha dins», somriu amb suspens un dels socis, Ricardo Infantes. El secretisme no els va durar ni una setmana. «Tothom ho diu –s’encongeix d’espatlles amb resignació–. Hi ha un barco».

Ricardo Infantes és un dels socis de The City Escape Room. Ja acumulen una vintena de sales per Catalunya i Madrid. La Taberna, apunta, és el seu nou «vaixell insígnia». És a Terrassa (carrer Llobregat, 4B, local 11), a mitja hora de Barcelona. És un escape room amb espectacularitat de parc temàtic. Es juga en una nau industrial de més de 200 metres quadrats i 14 metres d’altura. «Et dona molt joc per pujar, baixar, tirar-te...». Dona poques pistes més. «El que passa a La Taberna –diuen a l’estil Las Vegas– es queda a La Taberna». El soci només revela el que ja corre inevitablement de boca en boca: que és una aventura pirata amb alguna picada d’ullet a Pirates del Carib i que et trobes fins i tot ¡un barco! «Però no t’imaginaràs el que és fins que ho vegis –assegura el Ricardo–. I hi ha moltíssimes més sorpreses. La gent quan veu el barco no es creu el que li queda per veure».

Notícies relacionades

«L’ambientació és una passada», donen fe Eulàlia Pujades i Josep Brull. Saben del que parlen: ells han salvat el món més vegades que Bruce Willis en tota la saga de Jungla de cristal. Són veterans escape masters. Dos mestres de l’escapada. Die Helden, es van batejar fa 10 anys. Significa ‘els herois’ en alemany. ¿La seva heroïcitat? Haver escapat de gairebé ¡1.500! escape rooms, inclosa La Taberna.

«Les proves –Die Helden completa el seu veredicte– estan molt ben integrades i també hi ha una mica d’acting, que fa el joc amè, i un toc de tensió, que sempre ajuda a fer pujar l’adrenalina». En total, són dues hores d’aventura pirata. Com anar al cine, però de protagonista. Fa anys que el de menys és aconseguir escapar-se d’una habitació. El que compta ara, afirma el Ricardo, és «l’experiència». És la nova tornada de l’oci. Un objectiu ja a l’abast de qualsevol: «Viure una pel·lícula».