On Catalunya

pastissos ‘influencers’

La cafeteria de Barcelona més famosa de TikTok on tot és lila

Als pastissos de L’Ube Kape els banyen en més flaixos que Elionor el dia de la jura de la Constitució. Hi ha vídeos gravats aquí que superen les 100.000 visites a TikTok

Velljoves: restaurants nous de Barcelona que aposten per l’antic

¿En quins bars i discoteques de Barcelona s’ha rodat ‘Saben aquell’, la pel·lícula sobre Eugenio?

barcelona/lila.jpg

barcelona/lila.jpg / Instagram

2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En aquesta cafeteria, tot és tan lila que pensaràs que t’has colat en una manifestació del 8M. Però no, L’Ube Kape (Diputació, 191) no és l’epicentre del feminisme de Barcelona. Que el violeta es repeteixi tant entre les seves parets té una explicació molt menys política: estan especialitzats en ube, un tubercle morat originari de les Filipines, semblant al moniato (tot i que molt més dolç) i que en rebosteria dona com a resultat postres d’aquest viu color. 

L’Ube és tendència des del 2020. Amb el ‘boom’ reboster de la pandèmia (que lluny queda, ¿eh?), molts internautes es van llaçar a buscar les receptes més rares que hi havia per la xarxa. Així van arribar fins als pastissos amb ube, dolços morats sense necessitat de colorants artificials. Instagram i TikTok es van omplir d’aquest tipus de pastissos, ja que els seus colors vius els convertien en un imant de ‘views’ i ‘likes’. 

@barcelonafoodhunters

Yesterday, I visited Ube Kape it’s a new coffee shop in Barcelona. Most of the food they have are made from Ube like the cakes and even the latte. They do also have regular drinks and pastries. Ube is a purple yum a typical desserts in the Philippines and for sure in some parts of Asia. #barcelonafoodhunters #restaurant #barcelona #bestcafesinbarcelona #ube #purpleyum #cakeshop #ubekape #bestrestaurants #eixample #bestcoffee #musttryfood #visitbarcelona #foodies #foodtiktok #foodlover #foodtok #fyp #parati #foodguidebarcelona

♬ original sound - sydney
Notícies relacionades

Tot i així, per a molts barcelonins, la rebosteria violeta era una cosa que es limitava a les pantalles. No és fàcil de trobar ubes als supermercats i, en cas de trobar-lo, no tots tenen les habilitats culinàries de la cosina rebostera de Rosalía. Per això, a mesura que els dolços amb ube es popularitzaven digitalment, anava apareixent esporàdicament en cartes de cafeteries de Barcelona. Així fins que, el 2023, seguint l’estela d’altres metròpolis urbanes com Nova York, Tòquio, Londres o Hong Kong, va obrir a Barcelona L’Ube Kape, una cafeteria especialitzada tot i que no limitada a l’ube i el seu característic color violeta, que serveixen en forma de pastissos, postres, tes i begudes.

Òbviament, la cafeteria és un punt de peregrinació per a ‘influencers’ i ‘tiktokers’ que volen afegir-se al carro d’aquesta moda. Hi ha vídeos gravats aquí que superen les 100.000 visites. S’ha convertit en un ritual obligatori: abans de fer-li una mossegada al teu pastís, toca omplir-lo de més flaixos que Elionor el dia de la jura de la Constitució. Èxit als teus ‘stories’ i TikTok garantit.