On Catalunya

Santuari cerveser

El bar de Badalona que vol aconseguir un rècord Guinness amb les teves cerveses

Aquí hi ha motivació extra per fer-se una canyeta més després del típic «va, l’última». Cada cervesa que obris seran més a prop de fer història.

Ve de gust tardor: els millors restaurants amb plats de cullera a Barcelona

Tòquio cheesecake, el pastís de formatge definitiu arriba a Barcelona

ANA PUIT

1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

És la Capella Sixtina dels cervesers: cada paret està decorada al mil·límetre, amb ampolles, xapes, adhesius, maquetes, fotos, estampetes... Si busques ‘horror vacui’ al diccionari et surt una foto d’aquest petit bar de Badalona, el 4Pedres (Lleó, 33, Badalona). 

Entre totes les estampetes i estatuetes que decoren aquest santuari de la birra, destaquen les etiquetes de cerveses, que es compten en milers. Són a tot arreu: portes, marcs, prestatgeries, quadros, estatuetes. Ni un racó queda lliure. ¿Per què tantes? Per passar a la història, literalment: «Estem treballant per fer un rècord Guinness de l’establiment amb més etiquetes del món. A cada ampolla que obrim, és una etiqueta menys», asseguren els seus propietaris.

Notícies relacionades

Però les etiquetes no són els únics elements que destaquen. També impressiona la col·lecció d’estàtues i ninots que s’amaguen a les seves cantonades, incloses les rèpliques dels dimonis de Badalona. Context per als que no coneguin la tradició: els ‘Dimonis’ de Badalona són aquestes figures gegants que cada any es cremen a les platges de la ciutat durant la seva festa major. Alguna cosa així com una falla valenciana. 

La seva carta de cerveses es va actualitzant constantment amb noves importacions, que se sumen a les seves elaboracions pròpies. Cada visita, una nova recomanació, prometen. I, per descomptat, també t’aconsellaran amb quina tapeta acompanyar-la. Aquí no hi haurà excusa per no fer-se una canya més, com més cerveses, més a prop d’aconseguir un rècord Guinness.