On Catalunya

experiència immersiva

Sobrevola Barcelona a cavall d’un drac

És l’última incorporació a la graella de les experiències immersives i de realitat augmentada, un viatge modernista al Targaryen: utilitzant dracs (digitals) per conèixer més sobre el modernisme i la ciutat a la Casa Amatller

barcelona/1Amatller_drac.jpg

barcelona/1Amatller_drac.jpg

1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Queda clar que la moda de les experiències envoltants ja no és una cosa passatgera. Són a tot arreu, impregnant tota la graella cultural, omplint espais museístics de viatges digitals que ni el millor guru dels setanta amb LSD.

L’última aventura immersiva que arriba a Barcelona permet pujar a cavall d’un drac, al més pur estil Targaryen. És la proposta de l’edifici de Puig i Cadafalch del número 41 de passeig de Gràcia, la Casa Amatller, que se suma a la seva veïna, la Casa Batlló (43), com a espai cultural que barreja realitat augmentada i modernisme

Notícies relacionades

Han batejat aquest espai com a Museu Digital. Compta amb 2.000 metres quadrats dividits en cinc sales. Una cúpula amb màping sobre l’evolució de Barcelona; dues sales interactives: una d’il·lustrada per l’artista Pilarín Bayés, una amb una experiència immersiva 360º i una altra de realitat virtual, que requereix ulleres especials per disfrutar-la.

Aquestes dues últimes sales acolliran exposicions temporals; ara el torn és per a Dracs. Llegendes de foc, en la qual ha participat el Centre d’Arts Digitals Ideal (Dr. Trueta, 196-198), referents de l’art immersiu a Europa. Protagonitzada per dracs, sempiterns protagonistes de les llegendes catalanes i l’art modernista, l’exposició proposa aventures digitals per conèixer més sobre aquest animal mitològic que a Casa Amatller apareix en figures, gàrgoles i forjats, i sobre els quals podràs visitar Barcelona a ull de falcó.