On Catalunya

No gasteu

Aprèn a llegir jeroglífics i altres plans gratis per a aquesta setmana a Barcelona

El curset de l’egiptòleg Hassan Yousif Kamel i els concerts joves del Conservatori Municipal, entre els plans més destacats

barcelona/fotoexpo2.jpg

barcelona/fotoexpo2.jpg

1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aprèn a llegir les parets de les piràmides

¿Quants idiomes domines? ¿I per què no afegeixes a la llista el de jeroglífics de l’antic Egipte? Avui, divendres, Nova Acròpolis (Comte d’Urgell, 168) acull Hassan Yousif Kamel, egiptòleg de Luxor (la ciutat dels temples gegants), que explicarà com funcionava aquest llenguatge i com llegir els símbols bàsics.


Rutes nocturnes sobre rodes

Malgrat el fred, continuen les rutes en patins de l’APB, Associació de Patinadors de Barcelona. Cada divendres a les 10 de la nit es reuneixen al centre comercial La Vila (Salvador Espriu, 61) per explorar la ciutat a cop de patí. Les rutes solen durar dues hores i requereixen autonomia sobre rodes.


Un exercici de memòria preolímpica

Notícies relacionades

És difícil recordar com era la ciutat de Barcelona abans de la transformació massiva dels Jocs Olímpics. 30 anys després de la seva celebració, exposicions com ‘Jordi Pol. Entre la multitud’, de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (Pons i Clerch, 2), fan un exercici de memòria ensenyant retrats dels barris preolímpics.


Joves talents musicals en obert

El Conservatori Municipal de Música (Bruc, 110) vol demostrar la seva aposta pel talent jove a través del Cicle Divendres Jove, una sèrie de concerts on els protagonistes són els seus alumnes, actuals o graduats, amb propostes molt variades que van des de l’orquestra fins a les actuacions solistes. Cada divendres a les 19.30 h.