On Catalunya

FESTES SENSE COMPLEXOS

Orgull gai: celebrant 50 arcs de Sant Martí

Barcelona va més carregada d'esdeveniments LGTBI que Ciutadans d'excuses per pactar amb Vox aquest cap de setmana

pride

pride

1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un any més arribal’orgull. L’epicentre barceloní està a l’avinguda Maria Cristina, que promet una explosió d’arcs de Sant Martí que farà envejar els miracles de Lourdes, perquè curaria fins i tot els daltònics. Aquesta edició de l’orgull és, a més, molt simbòlica històricament.Es compleixen 50 anys des de les primeres revoltes massives que van desembocar en el Pride als Estats Units. Per això, l’agenda va més carregada d’esdeveniments que del nombre d’excuses que té Ciutadans per pactar amb Vox.

El matí del 28 omplirà Maria Cristina de moltes activitats esportives, artístiques i familiars. Però l’explosió, el que més interessa a la majoria, comença a les 19 hores. Si apareixes per allà sense llegir-te la programació, tindràs ‘flashbacks’ del primer dia de rebaixes al Corte Inglés: desenes de persones corrent en tacons fins a la meta. Sí, és la ja mítica Carrera en tacons.

Concurs de ‘twerking’

A la mateixa hora, els escenaris s’ompliran amb un concurs de ‘twerking’, que faria plorar d’alegria la mateixa Cardi B, i una exhibició de les millors ‘drag queens’ barcelonines.

A les 20.30 començarà a sonar la música a Maria Cristina que, fent honor al seu nom, s’omplirà de reines (del pop). Tocaran, entre altres, Eleni Foureira (i el seu mític ‘Fuego’), Melody (sí, la dels goril·les) i Soraya, sempiterna convidada a festes gais. Però si la música en viu et fa mandra i prefereixes les dives gais de tota la vida com Britney Spears, Madonna o Whitney Houston, pots optar per la plaça Reial, que a partir de les 21.30 tindrà ‘dj’ punxant.

Discoteca en silenci

Òbviament, els bars i discoteques d’ambient també organitzaran festes de l’orgull. Però n’hi ha dos que destaquen per sobre de la resta: la silent party de l’Hotel Axel, en la qual la discoteca està en silenci i la música se sent a través d’uns cascos, ideal si t’agrada algú per parlar sense haver de cridar, i el Hello Sailor, una festa de 16.30 a 21.00 sobre un vaixell pirata en alta mar. 

Notícies relacionades

L’endemà a la tarda, perquè hi puguin anar també els ressacosos, a les tres xemeneies del Paral·lel hi haurà la manifestació. Després de l’acte polític, seguiran els concerts (amb Chenoa o Inna, entre d’altres) fins a la matinada.