Rupert Grint Deu coses que has de saber del pèl-roig de Harry Potter que no ha triomfat

‘Harry Potter: Regreso a Hogwarts’, la bomba d’HBO Max, reuneix els protagonistes en un especial. Emma Watson i Daniel Radcliffe han triomfat; l’actor que va donar vida a Ron Weasley, no.

Rupert Grint Deu coses que has de saber del pèl-roig de Harry Potter que no ha triomfat
2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Trajectòria milionària

Pocs han tingut tanta sort laboral com el trio protagonista de la saga que, des de petits, han guanyat prou diners com per jubilar-se. Amb 11 anys, Grint (1988) va aconseguir el paper de Ron Weasley després de presentar-se al càsting amb un vídeo en què rapejava. En els seus últims papers com a Weasley, va facturar 15 milions de dòlars per pel·lícula. Ara, el seu valor net es calcula que és d’uns 50 milions.

El pringat

Com que el seu personatge tenia un cert punt de pringat, li va ser impossible que aquesta etiqueta no permeabilitzés en el relat que la premsa del cor va construir sobre ell. Diverses vegades va arribar a dir que la fama se li feia pesada i que, fins i tot, es va plantejar deixar la saga. A més, el fet de ser qui més desapercebut ha passat després de l’última entrega li ha impedit desprendre’s del tot d’aquesta imatge.

Una carrera que no arrenca

«L’aneguet lleig del trio protagonista», el va definir ‘El País’ en un article que reconeixia que la transcendència mediàtica de l’actor estava «molt per darrere de la dels seus companys». Això sí, a desgrat seu, ja que «el seu desig» era aconseguir una sòlida trajectòria com a intèrpret.

Destrossat per la crítica 

Després del final de ‘Harry Potter’, el 2011, va aparèixer a sis pel·lícules més, la majoria destrossades per la crítica. Un dels seus últims papers al cine, a ‘Charlie Countryman’, un film protagonitzat per Shia LaBeouf, va rebre la nefasta nota mitjana de 3 sobre 10.

Salt a la tele 

Després del seu fiasco a la gran pantalla, va passar a la petita, on ha aconseguit més bona acceptació. Des de la seva partida de Hogwarts, ha protagonitzat quatre sèries, a més d’altres aparicions puntuals.

Treballant amb M. Night Shyamalan

Actualment està amb ‘Servant’, la sèrie d’horror psicològic d’Apple TV+ produïda per M. Night Shyamalan (‘El protegido’), que, a grans trets, gira al voltant de la psicosi d’un matrimoni després de la mort d’un fill. La sèrie, que hi ha 

Tempteig musical

A més del cine i la televisió, Grint també ha actuat en vídeos musicals. El 2011, va aparèixer a ‘Lego House’, del també pèl-roig i britànic Ed Sheeran. El seu últim ‘cameo’ musical és a ‘The Sky Cries’, de Saleka, una cançó que serveix com a banda sonora de la segona temporada de ‘Servant’.   


Magnat immobiliari

Amb 27 milions d’euros en cases, el diari ‘The Sun’ va definir Grint com un «magnat immobiliari». Entre les seves propietats s’inclou una mansió del segle XVIII de 900.000 metres quadrats (ara en venda), i diverses vivendes als afores de Londres, en zones amb bones connexions a la ciutat, que amortitza a través de lloguers.


Una relació sense càmeres

Des del 2011 viu amb l’actriu britànica Georgia Groome. I, tot i que no estan casats, tenen un fill, que va néixer el 2020. Segons la premsa rosa britànica, l’extrema privacitat amb què han afrontat la seva relació els ha facilitat continuar junts després d’una dècada.


Temes:

Harry Potter