Sadie Sink: un cicló pèl-roig que rebenta internet

La sèrie ‘Stranger Things’ la va posar al mapa i el curt ‘All Too Well’ de Taylor Swift ha viralitzat aquesta actriu en boca de tothom

Sadie Sink: un cicló pèl-roig que rebenta internet
2
Es llegeix en minuts

Truman Capote deia que les pèl-roges sempre tenen una cosa que les espatlla i que abans es troba un robí impecable que una pèl-roja que brilli de veritat. Tot i que enginyós, el fetitxisme de l’escriptor és esmenat per la realitat en general i per Sadie Sink, la Jessica Chastain de la seva generació, en particular. La sèrie ‘Stranger Things’ la va posar al mapa i Taylor Swift l’ha viralitzat al convertir-la en el seu alter ego al videoclip ‘All Too Well’, que es va estrenar a mitjans de novembre i ha rebentat internet a l’assenyalar aquests homes madurs que s’entossudeixen a cuinar relacions asimètriques amb noies molt més joves que ells. Al clip, l’actriu, de 19 anys, interpretava Swift quan sortia amb Jake Gyllenhaal (Brokeback Mountain) abans que ell la deixés al·legant diferències d’edat –ell llavors tenia 29 anys, ella 21– per després reincidir amb altres dones més joves. «Tan indiferentment cruel, en nom de l’honestedat», li va cantar Taylor Swift, que ha abocat tota la seva vida sentimental en la seva discografia.

Abans de representar el desamor amb Jake Gyllenhaal com una bronca fregant plats a ‘All Too Well’, la intèrpret va compondre temes sobre les seves ruptures amb Joe Jonas (Jonas Brothers), Taylor Lautner (‘Crepuscle’) o els cantants John Mayer o Harry Styles. «Taylor, gràcies per confiar en mi, guiar-me i inspirar-me. Va ser un veritable honor donar vida a la teva visió», va saber agrair-li Sadie Sink via Instagram, conscient de la transcendència del moment. 

Activisme de guant blanc

Sadie Sink té el do de combinar una rutilant faceta d’‘it girl’ amb un activisme de guant blanc. Tan aviat posa en el centenari de Chanel nº5 o anuncia el ‘rouge’ de Givenchy com s’afegeix al Black Live Matters o presumeix de veganisme, després de deixar-se convèncer per Woody Harrelson durant el rodatge d’‘El castell de vidre’. Tot i que va irrompre a ‘Stranger Things’ en la segona temporada de la sèrie el 2017, va convertir la Max en un personatge memorable gràcies a la seva destresa amb el monopatí i els videojocs. Va eclipsar l’altra revelació de la sèrie, Millie Bobby Brown. Lluny d’una rivalitat que no es porta, les dues actrius presumeixen d’amistat fora de l’alfombra vermella: van arribar a anar juntes de vacances a Mèxic en companyia de les seves famílies. 

Notícies relacionades

«Sempre es parla de com els nens actors acaben bojos, però no crec que sigui el cas de cap de nosaltres. Tots som bons nois», va dir a ‘The New York Times’ sobre créixer rodant ‘Stranger Things’. A l’espera de la quarta temporada el 2022, Sadie Sink es deixa veure en la trilogia de por ‘La calle del terror’ (també Netflix) i té pendent l’estrena de ‘The Whale’, en què la dirigeix Darren Aronofsky.

La seva trajectòria es presenta sòlida, per alguna cosa es va consolidar a Broadway: va interpretar Annie al musical homònim i va donar la rèplica a Helen Mirren a ‘The Audience’. Tot promet que se’n parlarà molt.