‘Sombras y hueso’: Així és Ben Barnes, el malvat més sexi i fosc

  • Qui va ser el príncep Caspian de ‘Cròniques de Narnia’ s’ha passat als papers de ‘malvat’ sofisticat amb el seu toc britànic, l’últim a Netflix.

  • L’actor va introduir canvis en el guió d’una escena d’alt voltatge perquè quedés explícit el consentiment.

‘Sombras y hueso’: Així és Ben Barnes, el malvat més sexi i fosc
3
Es llegeix en minuts
Carol Álvarez
Carol Álvarez

Subdirectora d'El Periódico

Especialista en Cultura, societat, Barcelona

ver +

A Ben Barnes li va com l’anell al dit el paper de supermalvat que li ha donat l’estrena de ‘Sombras y hueso’ ( Shadows and bone), la versió del ‘best-seller’ de Leigh Bardugo que Netflix ha portat en forma de sèrie a la petita pantalla. Barnes, actor britànic de 39 anys, encarna el general Kirigan, l’Obscur, que és capaç de conjurar forces màgiques malignes per satisfer la seva ambició i el seu ànim de venjança. El Kirigan de Barnes té un innegable carisma, amb el seu aire seductor i hipnòtic carregat d’ambivalència. I no és per a menys: la seva relació amb l’antagonista de la sèrie recorda la relació de Dràcula amb Mina en la versió més sensual del mite de totes, la de Francis Ford Coppola. De fet, ha generat controvèrsia una escena tòrrida en què ell demana «el consentiment» sexual exprés abans d’anar més enllà, una frase que no apareix al llibre i que, segons ell mateix va relatar a ‘Hollywood Reporter’, va demanar que s’inclogués pensant en els referents de comportament que transmet la sèrie a l’audiència, sobretot als més joves. 

A la gira promocional de Shadows and bone, explicava entre rialles que si hagués d’elegir un altre paper hauria volgut interpretar algun personatge dels Corbs, la banda de delinqüents que actua a l’estil Ocean’s eleven. I no serà perquè no hagi tingut la seva ració d’acció. Va ser també un malvat d’altura (mesura 1,85) a The punisher, la sèrie de Netflix de la factoria Marvel on interpreta Billy Russo, també conegut com a Jigsaw, un expert en arts marcials i combat que havia format part de la mateixa unitat militar que el protagonista, Frank Castle, i que es converteix en el seu arxienemic.

Fill de pares psiquiatres, va créixer al sud de Londres, i el seu primer acostament al teatre va ser ja en l’adolescència, quan va saber que volia ser actor. Que un dels seus primers papers juvenils fos de Don Joan ha quedat ja per a l’anècdota. Les seves incursions en la música van ser paral·leles, i va arribar a formar part d’un grup que va competir per anar a Eurovisió, Hyrise, un experiment que no el va acabar de convèncer. 

Això era el 2004, i i només quatre anys després es bolcaria en el món de la interpretació al ser elegit per al paper de príncep Caspian a la gran producció de Disney ‘Les cròniques de Nàrnia’. Aquí ja dibuixava el seu paper amb els clarobscurs d’un jove temptat pel mal per aconseguir els seus objectius. La seva capacitat d’encarnar la perversitat li ha donat també oportunitats en altres gèneres: Ben Barnes va fer de Logan, l’hereu de la inversora que hi ha darrere del parc temàtic de Westworld, a HBO, un personatge sense escrúpols i sàdic que se salta els límits de la relació amb els robots. 

Notícies relacionades

Amb tot no ha de tenir por d’encasellar-se. L’actor ha fet els seus primers passos en altres gèneres més adients amb la seva altra gran passió, la música: el 2014 va rodar una pel·lícula romàntica amb Katherine Heigl, en què interpreta un músic de carrer, i si a les xarxes socials es presenta com a actor i músic, el seu compte de Facebook està poblat de vídeos en els quals toca el piano i canta versions d’altres músics i bandes musicals, des dels Beatles a Nat King Cole i Bob Dylan. La seva activitat va créixer amb el confinament per evitar la propagació del coronavirus i no ha desaprofitat la seva faceta pública per fer activisme pel #Quedateencasa i les lluites contra el càncer, per la protecció solar, l’ús de mascareta i la vida sana. 

Les pel·lícules més recents seves que podem veure en plataformes són Gold Digger, el Cazafortunas, del 2019, que està disponible a Atresmedia, i El séptimo hijo, a Netflix, del 2014. 

Temes:

Netflix Sèries