Elle Fanning, la cap del Hollywood sub-25

L'actriu de 'Super 8' brilla com l'emperadriu Caterina a 'The Great', sèrie que ha produït

zentauroepp48254151 epa5220  cannes  francia   20 05 2019   la actriz estadounid200611180523

zentauroepp48254151 epa5220 cannes francia 20 05 2019 la actriz estadounid200611180523 / JEROME ROUX

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Elle Fanning va créixer una mica a l’ombra de la seva germana Dakota, als personatges de la qual va encarnar en versions (encara més) joves a ‘Em dic Sam’ i la sèrie ‘Abducidos’. Però aviat va deixar de ser ‘germana de’ per convertir-se en veritable nom propi. ¿Què va fer vostè amb 9 anys? Ella, rodar ‘El curiós cas de Benjamin Button’ a les ordres de David Fincher i desafiar en carisma Brad Pitt, amb el qual repetia després d’haver rodat ‘Babel’.

Ja des de petita, Elle tenia mirada de persona gran, d’algú que ha viscut. Sofia Coppola va saber veure-ho i la va convertir, a ‘Somewhere’, en filla precoçment madura d’un pare immadur (Stephen Dorff). Favorita del clan Coppola, l’actriu va repetir amb Sofia a ‘La seducción’ i va fer de nena fantasma per a Francis Ford a ‘Twixt’.  

El gran públic la va conèixer, sobretot, a través de ‘Super 8’, de J.J. Abrams, el millor efecte especial de la qual era la veritat emocional d’Elle. Les escenes de connexió entre la seva Alice i Joe (Joel Courtney), dos adolescents connectats per la desintegració familiar, deixaven més empremta que les ‘set pieces’ d’acció monstruosa.

Fam pel desafiament

Elle ha continuat provant sort en el ‘mainstream’ amb ‘Un lugar para soñar’ o les dues entregues de ‘Maléfica’, però sembla més atreta pels riscos del cine realment independent. «Si és un desafiament o sento pressió», va dir recentment en entrevista amb ELLE.com, «entenc que és la decisió adequada».

Per això a ‘Ginger & Rosa’ es va atrevir a manejar un perfecte accent britànic; va interpretar un jove transgènere a ‘3 generaciones’, contra les possibles crítiques per no deixar aquest paper a un veritable actor trans, o es va inserir en l’univers hiperviolent i esquiu de Nicolas Winding Refn com a heroïna de ‘The neon demon’.

Notícies relacionades

En una entrevista per a aquest diari amb la directora Haifaa al-Mansour per ‘Mary Shelley’, va parlar d’Elle, la seva protagonista, com ‘una de les millors actrius de la seva generació’. Es va referir a ella com una intèrpret «subtil i elegant». Sens dubte, té la rara habilitat de donar distinció a tots els projectes en què s’involucra. De fer que semblin millors. ‘Cómo enamorar a una chica punk’, ‘¿Estamos solos?’, ‘Teen spirit’ o ‘Día de lluvia en Nueva York’ es feien suportables gràcies a Fanning.

La sèrie ‘The Great’, que arriba dijous a Starzplay, ret honor al seu nom i és un dels millors projectes recents de l’actriu. Produïda per ella mateixa, aquesta creació de Tony McNamara (coguionista de ‘La favorita’) és una visió irreverent de l’ascens al poder de Caterina la Gran, emperadriu de Rússia entre el 1725 i el 1727. Fanning no encarna aquesta icona com una dona de voluntat fèrria i decisions sempre encertades. «Caterina no sempre té la resposta correcta. De vegades no és la persona més forta o valenta de l’habitació», va dir en la mateixa entrevista d’ELLE.com. «Els personatges de ‘Killing Eve’, o ‘Fleabag’, o ‘Russian doll’ cometen errors. Aquests són els personatges que vull veure». I ‘The Great’ és una sèrie que voldran veure.

Temes:

Sèries Cine