Sumar prepara una "fotografia potent" amb Colau, Maíllo i Mónica García

Sumar prepara una "fotografia potent" amb Colau, Maíllo i Mónica García

David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas

El pas enrere de Yolanda Díaz va suposar un punt d’inflexió: Sumar va renunciar a ser un paraigua que aglutinava la resta de formacions per admetre una nova relació "en peu d’igualtat" amb els partits aliats. Aquesta nova etapa, que es va obrir amb el nomenament d’una coordinadora col·legiada formada per quatre persones, es visibilitzarà per primera vegada amb la imatge dels màxims responsables d’Izquierda Unida, Més Madrid, els Comuns i Moviment Sumar en la primera reunió de la taula de partits que previsiblement se celebrarà en els pròxims dies.

Després de la sortida de Díaz, la resta d’aliats, començant per IU, el principal partit d’àmbit nacional de la coalició, van decretar el començament d’una "nova etapa". En aquest sentit, la nova gestora nomenada per suplir Díaz va arrencar amb l’objectiu de posar en marxa l’anomenada taula de partits de manera "immediata" per mirar de girar full. La idea era poder celebrar-la abans de l’estiu per afrontar les vacances amb els fonaments d’aquesta nova relació ja establerts.

Notícies relacionades

Una temporada que a Sumar volen inaugurar amb una "fotografia potent" amb els màxims líders de les principals organitzacions polítiques i en la qual no estarà la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, sinó els nous responsables de la coordinació, on Lara Hernández, secretària d’Organització, té un paper protagonista, acompanyada per Elisabeth Duval, Txema Guijarro i Rosa Martínez.

Està previst que acudeixin a la cita la ministra i líder de Més Madrid, Mónica García; l’exalcaldessa de Barcelona i líder dels Comuns, Ada Colau, i l’acabat d’elegir coordinador federal d’Izquierda Unida, Antonio Maíllo, a qui alguns en el seu partit ja veuen com un líder emergent dins de la coalició. En els últims dies s’han produït contactes amb les diferents forces per mirar de tancar una data i que la reunió se celebri aquesta setmana, però la logística no és senzilla.