Ribera avisa que per desactivar la ultradreta cal anar a votar

La candidata del PSOE fa campanya a Brussel·les acompanyada pel cap de llista dels socialdemòcrates europeus, Nicolas Schmit

Foto: José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Sota un cartell amb el títol Més Europa, vota PSOE i davant un centenar llarg de simpatitzants, la vicepresidenta tercera del Govern central, responsable de Transició Ecològica i cap de llista del PSOE en les pròximes eleccions europees, Teresa Ribera, va compartir escenari a Brussel·les ahir amb l’spitzenkandidat dels socialdemòcrates i candidat a presidir la Comissió Europea, Nicolas Schmit. Ribera va posar l’agenda verda i la política mediambiental al centre del debat europeu i va animar la ciutadania europea a anar a votar perquè amb l’auge de l’extrema dreta Europa es juga fer "passos cap enrere".

"Hem d’utilitzar el nostre privilegi d’anar a votar", va assenyalar quan li van preguntar sobre la forma de poder desactivar una extrema dreta que, segons els sondejos, cotitza a l’alça en molts estats membres, inclosa Espanya, i que ven que l’"autocràcia" funciona millor que la democràcia. "El vot al PSOE serà per aconseguir més Europa, un bloc més integrat i més justícia social", va defensar posant en valor els èxits dels últims anys, des de les vacunes fins a la xarxa de seguretat teixida amb el programa Next Generation EU o el pacte verd europeu, i apostant també per la cohesió social.

Notícies relacionades

Tot el que s’ha aconseguit aquests últims cinc anys demostra per a Schmit que Europa pot "actuar i canviar", i va posar com a exemple el pacte verd europeu. "La gent té ara la sensació que el pacte verd és una amenaça però no, és l’única oportunitat que tenim", va dir, i va recordar que també cal acceptar que la transformació no serà gratis però recordant que el negacionisme és una invenció.

El luxemburguès, que s’asseurà amb Von der Leyen a l’escola de comissaris, també va advertir que actualment "hi ha massa complaença amb l’extrema dreta" i va alertar dels possibles pactes futurs després de les eleccions.